Een uniek fotoboek met foto’s en verhalen over de ontwikkeling van het heidegebied van vroeger naar een moderne stadswijk. Op dit moment is de afronding van het fotoboek over de unieke historie van de  Heerlense  buurt Heksenberg in volle gang.

Heksenberg is een sociaal hechte buurt die vooral is ontstaan door de opkomst van de mijnindustrie. Toch gaat de geschiedenis van de buurt terug tot in de prehistorie. Alle wetenswaardigheden over het heide-gebied waaruit de buurt is ontstaan. In het boek wordt ruim aandacht besteed aan de volgende onder-werpen.

 1. Colofon en inhoud.
 2. Naamgeving: Hessenberg/
 3. Heksenberg in oude ansichten.
 4. Leo Schiffers begon in 1911 een bierbottelarij en limonade-fabriekje aan de Heerenweg.
 5. Bruinkoolgroeve Bergerode 1918.
 6. Oranje Nassau Mijn IV vanaf
 7. Ruim 100 jaar zilverzand op den Heksenberg.
 8. Van ON IV naar zilverzandgroeve Sigrano / Sibelco.
 9. Woonwagenkamp Heksenberg.

Vliegshow eindigt in vliegramp.

 1. Zweefvliegen op de Brunssummerheide.
 2. Aanleg Heerenweg 1933-34.
 3. Gerardus Majella kerk in aanbouw 1937 en kunst in onze kerk.
 4. Schrieversheide / Brunssummerheide.
 5. Gedoogzone Heksenberg Palemig 1997.
 6. Speeltuin Heksenpretje.

Het is de bedoeling, dat de bundel met 224 bladzijden formaat A4 harde omslag en 560 foto’s, met ingang van 15 april te verkrijgen is bij de volgende verkoop-adressen:Tabak & Gemak winkelcentrum Heksenberg. Marco Custers, Mgr. Hanssenstraat 17 of bij Primera Heerlerheide. Wim Dragstra Wannerstraat 15-17.Inlichtingen: Kleis Adema tel: 0619864038 en Harry Pieters tel: 0646493810.

Dank gaat ook uit naar de sponsoren: PC Vlek, Mabs4.0, Sibelco, Zilverzand Exploitaties Beaujean BV en Quaedvlieg-Beaujean en Groene Kruis Heerlen-Hoensbroek.Door hun gulle gaven is het mogelijk dat het fotoboek voor een betaalbare prijs van slechts 15 euro aangeboden kan worden voor bewoners van Heksenberg en omgeving..

 

 

 

 

Geef een reactie