RODA JC VERSLAAT KOPLOPER SC CAMBUUR IN EIGEN HUIS

Roda JC Kerkrade heeft zondag de drie punten in Kerkrade weten te houden. Door doelpunten van Falkenburg, Pflücke en Luijckx werd de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, SC Cambuur, met 3-1 verslagen.
Vlak voor aanvang van het duel ontving Benjamin Bouchouari uit handen van zijn trotse ouders de prijs voor Beste Talent van de 3e periode. Enkele minuten later verscheen Bouchouari met onder andere Thijmen Goppel, die na twee weken afwezigheid weer terug keerde in de selectie, aan de aftrap.
De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Nick Doodeman. Zijn schot passeerde Hoekstra, maar Bakker wist de bal nog voor de lijn te blokkeren. Even later vloog een poging van aanvaller Mühren hoog over. Na ruim tien minuten spelen ging Roda JC richting de zestienmeter van de bezoekers. Goppel legde de bal terug op Falkenburg, zijn schot werd echter geblokt door doelman Stevens.

Een stift van Pflücke miste na een kwartier spelen de juiste richting waardoor Cambuur eenvoudig kon opruimen. Uit een corner kopte Vente de bal richting het doel, maar Stevens was alert en had de bal klemvast. Even later stuurde Pflücke Vente goed weg waarna de Feyenoord-huurling kon schieten. Stevens bokste de bal in eerste instantie nog terug het veld in, maar Falkenburg stond op de juiste positie om in de rebound alsnog de 1-0 tegen de touwen te werken.

Na rust verscheen Kees Luijckx weer terug op het veld (Jensen bleef achter). Het waren de bezoekers die direct de aanval zochten. In amper twee minuten tijd wist Hoekstra drie pogingen van de Leeuwardenaren tegen te houden.

Twintig minuten voor tijd schoot Hoedemakers van de rand van het zestienmetergebied, via een Roda-been ging zijn poging naast. Ook na deze poging bleef de koploper van de Divisie jagen op de gelijkmaker. Mühren knalde de bal hard tegen de paal, die kaatste terug het veld in waarna de rebound hoog over werd geschoten. Een minuut later had Hoekstra wéér een sterke redding in petto. Hij wierp zich voor de bal en blokkeerde de poging van Hoedemakers.

Invaller Vossebelt kreeg tien minuten voor het einde de bal voor zijn voeten waarna hij het maar eens van afstand probeerde. Doordat de bal werd aangeraakt kwam deze bij Pflücke die beheerst de 2-0 binnen schoot.

Het werd nog enorm spannend in de slotfase. De topscorer van de Friezen, Robert Mühren, tekende in de 85e minuut voor de aansluitingstreffer: 2-1. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg Roda JC uit een corner drie pogingen op de derde goal van de middag. Twee keer ging de bal er niet in, de derde poging was raak voor Luijckx: 3-1!

Jeugspeler Jimmy Vijgen mocht in de laatste minuten nog zijn officiële debuut voor Roda JC maken. Hij kreeg direct een kans om ook zijn eerste treffer in het geel-zwarte shirt te maken. Hij kwam echter in botsing met doelman Stevens. Na de blessurebehandeling floot Kevin Bloom direct voor het eindsignaal waardoor Roda JC de drie punten tegen koploper SC Cambuur pakte.

Volgende week vrijdag (2 april) gaat Roda JC op bezoek bij Go Ahead Eagles. Deze wedstrijd is live te volgen via de social media kanalen van Roda JC en daarnaast live te zien op ESPN.

 

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie