Fortuna Sittard heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Feyenoord in de Rotterdame Kuip met 2-0 verloren.

Voor de thuisclub scoorden Bryan Linssen en Steven Berghuis. Door de nederlaag bezet Fortuna Sittard na speelronde 28 de twaalfde plaats. 

Vóór rust waren de beste kansen voor de thuisclub. Na iets minder dan een half uur spelen haalde ex-Fortunees Mark Diemers uit, keeper Yanick van Osch kreeg nog een hand achter de bal. In de rebound scoorde Feyenoord spits Róbert Bozenik. De treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Van Osch onderscheidde zich enkele keren, zo hield hij onder meer Berghuis van scoren af. Tot twee keer toe ontstond een grote kans voor de Rotterdammers vanuit slecht opbouwend werk van Fortuna Sittard, Bozenik schoot de eerste keer voorlangs en zag zijn tweede inzet gestopt door Van Osch.

 

Naar het einde van de eerste helft toe dook Fortuna Sittard ook een aantal keren gevaarlijk op in het strafschopgebied van Feyenoord. Na een subtiele lange bal van Roel Janssen leek Zian Flemming in kansrijke positie te komen, doelman Justin Bijlow voorkwam echter door ver uit zijn doel te komen schade voor de thuisclub. Sebastian Polter kon, na een voorzet van Emil Hansson, zijn hoofd niet goed achter de bal krijgen, zijn inzet verdween over het doel.

Na vier minuten spelen in de tweede helft bediende Hansson de naar de flank uitgeweken Polter op maat. De spits had in Flemming en Mats Seuntjens twee goede afspeel mogelijkheden. De spits koos voor Flemming, deze raakte op enkele meters van het doel de bal totaal verkeerd. Zijn inzet verdween royaal voorlangs. In de tegenaanval wist Feyenoord wél het doel te vinden. Berghuis, nog succesvol voor Oranje in de laatste twee interlands, bediende vanaf de rechterflank de slim uit de rug van de Fortuna verdediging weggelopen Linssen. Met zijn hoofd liet deze Fortuna doelman Van Osch kansloos: 1-0.

Fortuna Sittard was niet van slag door de snelle achterstand in de tweede helft. Tesfaldet Tekie haalde goed uit van zo’n twaalf meter, doelman Bijlow had alle moeite om de gelijkmaker te voorkomen. Ook Flemming was nog een keer gevaarlijk, nu op aangeven van Martin Angha. Maar tot een echt offensief kon Fortuna Sittard niet meer komen. Zeven minuten voor het einde van de officiële speeltijd besliste Berghuis het duel definitief in het voordeel van Feyenoord. Hij mocht alleen op doelman Van Osch afgaan en bleef koelbloedig: 2-0. In de extra tijd was Polter nog een keer gevaarlijk, op aangeven van invaller Lisandro Semedo schoot hij in. Ook nu reageerde Bijlow attent.

Tekst communiactie Fortuna Sittard en Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie