Fortuna Sittard heeft de thuiswedstrijd tegen FC Emmen met 1-3 verloren.

De gasten scoorden onder meer uit twee strafschoppen, bovendien moest Fortuna na een rode kaart voor Roel Janssen na vijftig minuten spelen met tien spelers verder. Het doelpunt aan de zijde van Fortuna werd gemaakt door Dimitrios Emmanouilidis.

De eerste kans in de wedstrijd was in de tiende minuut voor Fortuna Sittard. Mats Seuntjens zette de aanval op, Sebastian Polter liet de bal slim lopen, waarna Lisandro Semedo in balbezit kwam. Hij ontdeed zich van zijn directe tegenstander en schoot beheerst in, Emmen-doelman Michael Verrips redde bekwaam. Daarna waren de kansen in de eerste helft erg schaars. Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte om te voetballen. Een doelpunt van Paul Gladon werd afgekeurd, omdat hij een overtreding had gemaakt op Roel Janssen. Dezelfde Gladon kwam na iets meer dan een half uur spelen centimeters te kort om een voorzet van Luka Adzic in het doel te werken.

In de tweede helft viel er duidelijk meer te beleven voor beide doelen. Al na vijf minuten kreeg Fortuna Sittard een mokerslag te verwerken. Scheidsrechter Joey Kooij kende een strafschop toe aan de gasten, na een overtreding van Janssen op Gladon. De scheidsrechter oordeelde dat de Fortuna-verdediger Gladon een duidelijke scoringskans had ontnomen en gaf Janssen bovendien direct rood. Sergio Pena was vanaf elf meter koelbloedig: 0-1.

Met een man minder moest Fortuna Sittard vol aan de bak om de achterstand goed te maken. Coach Sjors Ultee wisselde rond het uur spelen en bracht met Samuel Moutousammy, Dario van den Buijs en Emmanouilidis drie verse krachten in het veld. Gladon zag opnieuw een treffer afgekeurd, dit keer wegens buitenspel. Drie minuten later produceerde Gladon op aangeven van Kerim Frei een fraaie kopbal, Fortuna keeper Yannick van Osch had een prachtige reflex in huis.

Fortuna Sittard zette daarna alles op alles om de dreigende thuisnederlaag te voorkomen. Seuntjens ontdeed zich na een fraaie individuele actie van twee tegenstanders, hij bracht Zian Flemming in stelling. Zijn inzet werd van de lijn gehaald door een Emmen-verdediger. Vijf minuten vóór het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg Fortuna toch loon naar werken. Emmanouilidis schoot na een korte dribbel vanaf de linkerkant fraai in met rechts: 1-1.

Twee minuten later volgde opnieuw een hoofdrol voor Emmanouilidis, nu aan de andere kant. Hij toucheerde in het strafschopgebied zijn directe tegenstander Glenn Bijl heel licht, deze ging gretig naar de grasmat. Opnieuw een strafschop voor de gasten, Bijl zelf benutte dit buitenkansje voor de gasten: 1-2. In de zeven minuten extra tijd gooide Fortuna Sittard alles naar voren, waardoor FC Emmen veel ruimte kreeg in de tegenaanval. Het derde doelpunt van de gasten, vlak voor tijd op naam van Gladon, bezegelde de overwinning van de ploeg uit Drente: 1-3.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.