STERKE COMEBACK IN LIMBURGSE DERBY BEZORGT RODA JC DRIE PUNTEN

Roda JC Kerkrade heeft maandagavond de Limburgse Derby in en tegen MVV Maastricht gewonnen. Door doelpunten van Pflücke, Jensen en Serrarens werden de Maastrichtenaren met 2-4 aan de kant gezet.

Jurgen Streppel had een basisplaats ingeruimd voor Ali Messaoud, Dylan Vente begon daardoor dus op de bank. Na enkele minuten spelen konden beide ploegen al een kans voor het vijandige doel noteren. Het schot van Naudts ging voorlangs en aan de andere kant gleed Messaoud uit op het moment dat hij de voorzet van Absalem binnen wilde schieten. Even later vloog het schot van Pflücke voorlangs.

Na tien minuten spelen ontving Bouchouari de eerste gele kaart van het duel nadat hij de bal iets te fanatiek probeerde te veroveren. Een minuut later kwam MVV op voorsprong nadat de bal breed werd gelegd op Deom en hij deze uitgelezen kans niet onbenut liet. Een voorzet van Marzo kon na een kleine twintig worden weggewerkt. Uit de tegenstoot bleek MVV uiterst effectief. Mickels werd de diepte in getuurd, omspeelde Jensen en schoot de bal langs Hoekstra; 2-0.

Roda JC liet het er niet bij zitten en wist enkele ogenblikken later de aansluitingstreffer te forceren. Plucke kreeg de bal op de rand van de zestien en. Besloot deze richting het doel van Havekotte te schieten. De MVV-goalie zat er niet goed bij, waardoor de bal tegen de touwen vloog: 2-1.
Na een half uur spelen belandde een voorzet van Absalem niet bij een medespeler; Soumaoro kon wegwerken. Roda bleef op zoek naar de gelijkmaker, tien minuten voor rust viel de goal dan ook. Een vrije trap van Klaasen belandde via het schot van Goppel bij Jensen die van dichtbij de 2-2 langs Havekotte tikte.Even later een uitbraak van Goppel en Serrarens. Eerstgenoemde legde de bal breed naar Serrarens, maar zijn schot liep op niets uit. Een kopbal van Marzo ging nog over het doel van Havekotte, maar enkele minuten voor rust was de poging van Serrarens wel raak. De invaller schoot via de binnen kant van de paal raak: 2-3!
Na rust verschenen dezelfde elf namen op de (kunst)grasmat. Na amper vijf minuten spelen besloot Van Acker met gestrekt been door te gaan op Serrarens, die het uitschreeuwde van de pijn. Scheidsrechter Manschot was resoluut en toonde direct de rode kaart; MVV moest met tien man verder.
Na een uur spelen liepen drie opeenvolgende pogingen van Bouchouari, Pflücke en Klaasen op niets uit door goed keeperswerk van Havekotte. Roda bleef het doel onder vuur nemen; Absalem probeerde het met zijn ‘zwakke’ rechterbeen, via een verdediger werd het een hoekschop. De voorsprong werd hierna verder uitgebouwd. Uit deze hoekschop kopte Richard Jensen zijn tweede van de avond tegen de touwen: 2-4.
Tien minuten voor het eindsignaal kapte Goppel tot twee keer toe waarna hij hard op de vuisten van Havekotte schoot. Vijgen en Luijckx mochten nog enkele minuten meedoen tijdens deze knotsgekke derby. Na twee minuten extra speeltijd floot Manschot voor het eindsignaal in Maastricht: 2-4.