Steeds meer kinderen in Nederland kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor leeftijdsgenootjes heel normaal zijn omdat daar thuis geen geld voor is. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Wilt uw kind graag op voetballen, muziekles, judo of aan theater doen maar kunt u dit niet betalen? Stichting Leergeld en het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen helpen. Dit geldt ook als u als zzp’er te weinig opdrachten heeft. Of bij geldzorgen door de coronacrisis.

Kinderen en jongeren uit onze gemeente moeten kunnen meedoen. Zoals de Stichting Leergeld laat weten: ‘Nu meedoen is straks meetellen!’. Zij zetten zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar die door gebrek aan geld niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur wil dat alle kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar mee kunnen sporten of aan kunst en cultuur kunnen doen. Ook daar betekent meedoen meer kansen.

Wilt u uw kind ook laten meedoen? Of kent u iemand die u met deze informatie kunt helpen? Kijk dan op de website van Stichting Leergeld. Let op, er gelden wel bepaalde voorwaarden waaraan u moet voldoen.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie