Het Historisch Informatie Punt in de HuB.Kerkrade biedt u vanaf 26 april weer twee nieuwe digitale activiteiten aan.. Allereerst  staat een digitale lezing met het thema ‘Kerkrade en de Oranjes’ online,  waarin assistent-archivaris Diane Smeets-Habets u  in het kader van Koningsdag via diverse foto’s en wetenswaardigheden meeneemt langs bezoeken van het koningshuis aan Kerkrade sinds 1841. Op www.bibliotheekkerkrade.nl kunt u het filmpje vinden. 

Daarnaast is er een podcast van het LGOG (Limburgs Geschiedkundig en Oudheidkundig Genootschap) over het project DRAPO te beluisteren via www.lgog.nl of spotify. DRAPO, een project van het Sociaal Historisch Centrum Limburg (SHCL), brengt huidige en historische vaandels van Limburgse verenigingen in kaart. Alle vaandels worden via de site www.limburgsevaandels.nl op een digitale manier tentoongesteld en bewaard voor het nageslacht.
De Kerkraadse vaandels zijn ook te bekijken via www.rodenet.nl  onder de kop ‘Kerkraadse Vaandels’. In de podcast vertellen deelnemers aan dit project, waaronder de gemeente Kerkrade over hun vaandels, maar ook over hun drijfveren om aan dit project deel te nemen.

Wilt u ook meedoen aan het project DRAPO en uw verenigingsvlag of -vaandel laten schitteren?
Plaats dan een digitale foto en een beschrijving hiervan op de kleurrijke galerij van www.limburgsevaandels.nl
Het Historisch Informatie Punt in de HuB.Kerkrade is een samenwerking tussen het gemeentelijk archief en Bibliotheek Kerkrade.
Vanwege de coronamaatregelen vervallen de reguliere spreekuren van HIP@HuB tot nader bericht.
Voor vragen kunt u contact opnemen via 14 045 contact opnemen of via gemeentehuis@kerkrade.nl

Geef een reactie