Kerkrade-Programma Dodenherdenking en Bevrijdingsdag 2021

Ook dit jaar heeft de Oranjevereniging Kerkrade in verband met in verband met het coronavirus een alternatief programma voor de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag samengesteld. Dodenherdenking 4 mei 2021.Er zal geen Stille Tocht plaatsvinden. Belangstellenden kunnen tussen 10:00 uur en 19:00 uur bloemen neerleggen bij het Vredesmonument in de Hoofdstraat te Kerkrade.

De burgemeesters van Kerkrade en van Herzogenrath zullen om 19:00 uur samen met de voorzitters van de Oranjeverenigingen van Kerkrade en Herzogenrath, de route van de Stille Tocht lopen en bloemen leggen bij het Indië Monument, gelegen bij het voormalige Ministerie van Defensie gebouw en aansluitend via het Evacuatie Monument naar het Vredes Monument lopen.

Vanaf 19:30 uur is de Dodenherdenking Kerkrade live te volgen. De link van de livestream wordt op 4 mei via Facebook aan u bekend gemaakt.

Tijdens de kraslegging ceremonie zullen trompettist René Schurer, sopraan Floor Bosman en piper Henrico Lumeij hun muzikale medewerking verlenen. Sprekers zijn burgemeester Petra Dassen-Housen, Deken Stef Nevelstein en voorzitter van de Oranjevereniging Kerkrade en ambassadeur van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen, Hans Schillings. De presentatie is in handen van Vivian Lataster. Zoals in het hele land, zal er om 20:00 uur twee minuten stilte in acht worden genomen.

Op 5 mei vieren we Bevrijdingsdag onder het motto ‘vrede, vrijheid, verdraagzaamheid en saamhorigheid’, het motto van de Kerkraadse Oranjevereniging.
In verband met de coronamaatregelen zullen er geen buitenactiviteiten plaatsvinden.
Wel zal de Oranjevereniging Kerkrade zal die dag ‘appeltjes van Oranje’ gaan uitdelen bij het de gemeentelijke Handhaving, het Dekenaat Kerkrade, politie en brandweer. Dit als teken van waardering en dankbaarheid voor het vele en goede werk dat zij verrichten, in deze moeilijke tijden.

De Oranjevereniging roept de inwoners van Kerkrade op om op 4  en 5 mei 2020 te vlaggen. Dit als teken van saamhorigheid. Op 4 mei kan de Nederlandse vlag halfstok worden gehesen en op 5 mei mag de vlag in top. In de loop van het jaar zullen er nog vele activiteiten en projecten volgen op initiatief van de Kerkraadse Oranjevereniging. Details hierover, zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie