Roda JC Kerkrade heeft vrijdagavond de drie punten niet in eigen huis weten te houden!

Jong AZ stapte na 90 minuten door een doelpunt van Barasi als winnaar van het veld. Na lange tijd was het Parkstad Limburg Stadion gisteravond weer eens gevuld met supporters. Een kleine 1000 toeschouwers lieten vanaf het moment dat de spelers het veld betraden goed van zich horen. Op het opstellingsformulier was een wijziging te vinden; Messaoud startte in plaats van Goppel.

In het eerste kwartier kregen beide ploegen een aantal hoekschoppen, maar deze werden niet omgezet in een doelpunt. Na ruim twintig minuten spelen belandde een kopbal van Falkenburg in het zijnet. Even later werd een corner opnieuw ingebracht door Messaoud. De kopbal van Jensen leek binnen te vallen, maar deze ging centimeters voorlangs.

Vlak voor het rustsignaal ging zowel de poging van Messaoud als die van Pflücke over het doel van Westerveld. Een tweede schot van Bouchouari belandde daarna recht in de handen van de AZ-goalie. Tien minuten na rust belandde een harde voorzet van Vente voor de voeten van Pflücke. De Duitser kreeg ook deze poging niet voorbij Westerveld. Thijmen Goppel verving, met nog een halfuur speeltijd op de klok, Ali Messaoud.
Na 72 minuten speeltijd kwam Poku er met een snelle counter uit waarna de invaller Hoekstra omspeelde en de bal panklaar aflegde op Barasi. De nummer negen van Jong AZ schoot beheerst de 0-1 tegen de touwen. In de slotfase creëerde Roda JC nog een aantal kleine mogelijkheden via Goppel en Klaasen, maar van een echt slotoffensief was geen sprake. Doordat Barasi de enige treffer van de avond maakte, eindigde dit duel in een 0-1 verliespartij.

Volgende week vrijdag (7 mei) speelt Roda JC wederom een thuisduel, dit keer is FC Eindhoven de tegenstander. De aftrap van dit duel staat gepland om 20.00 uur.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.

Geef een reactie