Een 50-jarig jubileum bij Mengelers Automotive Limburg

 

 

De belangrijkste spil van Mengelers Automotive Limburg zijn ongetwijfeld de medewerkers. Het ontvangen van de Gouden Claxon in 2017 werd dan ook met trots ontvangen. Als bedrijf kun je geen mooier compliment krijgen van je medewerkers. Het 50 jarig-jubileum van Jos binnen Mengelers Automotive Limburg is dan ook een prachtige mijlpaal die wij niet zomaar voorbij willen laten gaan. Een unicum bij Mengelers.

 

DE START IN 1971 IN OIRSBEEK. De relatie tussen Jos en de Mengelers Automotive Limburg begon in 1971. Als 16-jarige jongen liep hij als leerjongen enthousiast en met volle energie de werkplaats in Oirsbeek binnen. Wie had gedacht dat Jos 50 jaar later nog steeds in onze werkplaats actief is en gegroeid is tot een van de vertrouwde gezichten in Landgraaf. Vandaag de dag loopt hij met nog evenveel enthousiasme en energie de werkplaats in als op zijn eerste dag in 1971.

 

MENGELERS SENIOR, HET VOORBEELD VOOR JOS. Dankzij Jan Hermans, toendertijd Chef Werkplaats in Oirsbeek (het voormalige pand waarin de Mengelers Automotive Limburg gevestigd was) is Jos in contact gekomen met het bedrijf. Al snel voelde Jos zich op z’n plek. Mede dankzij Mengelers Senior. ‘’Hij is altijd een voorbeeld voor me geweest en ik keek echt naar hem op. Ik heb veel aan hem te danken, hij heeft me altijd gepusht en uitgedaagd om het beste uit mezelf te halen. Ik had een bijzondere band met hem, als we elkaar aankeken hoefde we niks te zeggen’’. Dit is dan ook de voornaamste reden dat Jos al 50 jaar werkzaam is binnen de Mengelers Automotive Limburg. ‘’Ik kan me geen beter werkgever wensen, ik ben altijd met plezier naar mijn werk gekomen’’. Daarnaast heeft Jos altijd een nauwe band gehad met Lambert Savelberg en Wiel Maassen, echte monteurs in hart in nieren. ‘’Dit waren collega’s die echt passie hadden voor het vak. Ik heb veel van hun mogen leren waardoor ik veel kennis heb van het vak.’’

 

VAN OIRSBEEK NAAR LANDGRAAF. Zo’n 30 jaar later is Jos, na sluiting van de vestiging in Oirsbeek in de vestiging, in Landgraaf als eerste monteur gestart. De meeste collega’s konden goed met Jos opschieten en vice versa. Van Jos is te zeggen dat hij een zeer bekwame en ervaren monteur is die zijn zaken altijd in orde heeft. Op zijn werkzaamheden waren zelden opmerkingen te plaatsen. Zijn collega’s uit de werkplaats omschrijven Jos als iemand die niet 1,2,3 uit t veld te slaan door problemen, altijd was er wel een oplossing. Hij stond de andere monteurs met raad en daad bij. Als een van de eerste was hij APK –keurmeester. De voorbereiding op deze examens was à la Jos. Tot in de puntjes voorbereidt. Uiteraard slaagde hij dan ook telkens met vlag en wimpel. Ook vorig jaar.

DE MOOISTE HERINNERING. Jos heeft in al die jaren veel gezien, geleerd en meegemaakt binnen de Mengelers Automotive Limburg. Het aantal leuke herinneringen waren dan ook teveel om op te noemen. Maar er is één herinnering in al die jaren die er met kop en schouders bovenuit steekt: de ontmoeting binnen het bedrijf met zijn huidige vrouw Monica.  In zijn 8e werkjaar bij Mengelers heeft hij Monica leren kennen. Toen nog in de vestiging in Oirsbeek. Monica is ook enige tijd werkzaam geweest bij Mengelers, maar heeft er uiteindelijk voor gekozen om thuis voor de twee zonen te zorgen die ze samen gekregen hebben.

Naast het 50-jarig jubileum, zal Jos dit jaar ook met pensioen gaan. Inmiddels is Jos opa geworden van een prachtige tweeling waar hij straks met alle liefde nog meer tijd zal doorbrengen.

WAT GA JE MET JE VRIJE TIJD DOEN? Op de vraag wat hij gaat doen met z’n vrije tijd, moet hij lachen. ‘’Ik heb nog genoeg te doen, ik zal mijn kennis altijd blijven delen!’’ Allereerst gaat hij genieten van zijn welverdiende vakantie in Oostenrijk samen met zijn vrouw Monica.

Jos, dankjewel voor al die jaren waarin wij samen mooie herinneringen hebben mogen maken. We hebben 50 jaar van je enthousiasme, inzet, karakter en kunde genoten. Geniet van je vakantie en je pensioen samen met Monica en de (klein)kinderen. We gaan je missen Jos!

Foto Mengelers Automotive Limburg

 

Geef een reactie