Fortuna Sittard heeft de uitwedstrijd tegen het hooggeplaatste AZ met 1-0 verloren.

FORTUNA SITTARD WEET TIJ NIET TE KEREN TEGEN TIENTAL AZ

 Het enige doelpunt werd uit een strafschop gescoord door Albert Gudmundsson. Op basis van de tweede helft had Fortuna Sittard minimaal één punt verdiend. Na een snelle rode kaart na rust voor Ramon Leeuwin waren de Sittardenaren de bovenliggende partij. Een doelpunt leverde het veldoverwicht echter niet op.

 

AZ, dat nog aast op de tweede plaats in de competitie die recht geeft op voorronde Champions League, nam in de openingsfase het initiatief. Het vele balbezit van de thuisclub leidde echter niet tot kansen. Na ruim een kwartier spelen meldde Fortuna Sittard zich voor het eerst dreigend voorin, een voorzet van Lisandro Semedo op Mats Seuntjens was echter net te hard. Na iets minder dan een half uur kwam AZ toch op voorsprong. Een overtreding van doelman Yanick van Osch op Jesper Karlsson leverde de thuisclub een terechte strafschop op. Gudmunsson maakte vanaf elf meter geen fout: 1-0.

Vier minuten na rust kreeg AZ speler Ramon Leeuwin direct rood van scheidsrechter van De Graaf. Een fraaie lange bal van Tesfaldet Tekie leek Sebastian Polter vrij voor AZ doelman Marco Bizot te brengen, de spits werd echter vastgehouden door Leeuwin. De thuisclub moest dus met tien man verder. Het spelbeeld veranderde direct drastisch, AZ dacht daarna alleen nog maar aan verdedigen, het balbezit was uitsluitend nog voor Fortuna Sittard. Bizot reageerde attent op schoten van Zian Flemming, Seuntjens en invaller Emil Hansson. Ook op een goed ingeschoten vrije trap van Flemming had Bizot een antwoord. Wat Fortuna ook probeerde, de bal viel steeds net niet goed. Ver in blessuretijd profiteerden twee spelers van de thuisclub van de ruimte die Fortuna achterin weggaf. Jelle Duin en Gudmundsson mochten op Van Osch afgaan, de keeper redde echter bekwaam. In de rebound voorkwam Roel Janssen een tweede tegentreffer.

Tekst communicatie Fortuna Sittard en Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie