Hoofdmenu

Crowdfunding Scepter C.V. de Vlavrèters

Terwijl het nieuws in alle media nog steeds wordt beheerst door het Covid-19 virus, is C.V. de Vlavrèters druk doende met de organisatie van het komend vastelaovendseizoen. Werd het afgelopen seizoen nog gekenmerkt door een gebrek aan Prins, Jeugdprins, Bloemenmeisje, Herrensietzung, optocht, recepties, een gebrek aan carnaval dus, het komend seizoen wil C.V. de Vlavrèters er een schepje bovenop doen. Dat doen we niet om de “schade” van het afgelopen seizoen in te halen maar omdat C.V. de Vlavrèters 6 x 11 jaar bestaat in 2022.

 

Dat jubileumseizoen start al direct na 11 november 2021, toch moeten we dan nog tot het eerste weekend van januari 2022 wachten voordat we echt gaan knallen en dat doen we met de proclamaties van onze jubileumprins (vrijdag 7 januari), onze jubileum Jeugdprins en ons jubileum Bloemenmeisje (beiden op zondag 9 januari).

Zowel Prins als Jeugdprins van C.V. de Vlavrèters dragen een zwart rokkostuum. Zo’n sjiek pak alleen maakt echter nog geen prins, pas wanneer de steek is getooid met de veren, de ketting om de nek hangt en hij de scepter stevig in eigen handen heeft, dan hebben we een Prins en een Jeugdprins.

Die Scepter geeft uitdrukking aan de symbolische macht van de prins tijdens het carnavalsseizoen. De schakels van de ketting symboliseren de verbondenheid van de Raad van 11 maar voor de prins is ook de ketting een uitdrukking van de symbolische macht, vergelijk het maar met de ambtsketting die een burgemeester draagt.

Hoewel het van afstand waarschijnlijk slechts een enkeling opvalt, de huidige scepters en kettingen worden met het nodige kunst,- en vliegwerk toonbaar gehouden en zijn daarom dringend aan vervanging toe. Als carnavalsvereniging willen we natuurlijk niets liever dan dat de beide prinsen bij de proclamaties van ons jubileumseizoen al de nieuwe waardigheidssymbolen kunnen laten zien. Tot die tijd is er echter nog een lange weg te gaan en geld speelt daarbij, hoe kan het ook anders, een hele belangrijke rol, er hangt een fors prijskaartje aan scepters en kettingen. En daarnaast willen we toch ook ons jubileumseizoen heel uitbundig kunnen vieren.

Het afgelopen seizoen was een seizoen van relatief weinig kosten; geen artiesten die betaald moesten worden, geen wagens en snoep voor de optochten, geen medailles, enzovoort. Daartegenover stond en echter ook geen entreegelden, geen sponsorbijdragen, geen opbrengst van de loterij en geen bijdrage van Buurtgericht Werken Welten Benzenrade. Per saldo betekent dat een forse financiële aderlating en dat nog wel zo vlak voor ons jubileumseizoen dat we, in en met Welte – Bensroa, groots willen vieren.

Deze uitgebreide introductie leek nodig om tot het volgende te komen. Om een spetterend jubileumseizoen te kunnen vieren, waarin onze prinsen kunnen schitteren met hun nieuwe “kroonjuwelen” is veel geld nodig. Draagt u C.V. de Vlavrèters en de vastelaovend in Welte-Bensroa een warm hart toe, stort dan uw bijdragen op rekeningnummer  NL02 RABO 0169911039 ten name van C.V. de Vlavrèters, onder vermelding van crowdfunding scepter. Ook wanneer u niet zo’n carnavalsvierder bent zijn we heel blij met uw bijdrage.

Foto C.V. de Vlavrèters