MVV Maastricht en trainer-coach Darije Kalezic hebben in goed onderling overleg besloten om na een jaar hun succesvolle samenwerking te beëindigen.

 

“Onze samenwerking is heel intensief geweest en dat heeft heel veel energie van mij vereist”, zegt scheidend trainer Kalezic. Gelukkig, kijk ik met een goed gevoel terug want wij hebben alle beoogde doelstellingen gehaald. Daarmee hebben wij een goede basis gelegd voor verdere succesvolle ontwikkelingen van MVV Maastricht.”

Om in de toekomst een goed vervolg aan het ingezette ‘proces’ te kunnen geven, is MVV zorgvuldig op zoek gegaan naar een nieuwe trainer-coach. De in Den Bosch geboren Klaas Wels zal de komende twee seizoenen de formatie van de Sterrendragers onder zijn hoede nemen. De succesvolle trainer van Top Oss past precies in het plaatje dat MVV voor ogen heeft. Immers is Wels een trainer die qua spelstijl in het verlengde van Darije Kalezic werkt en daarbij ook volledige passie en inzet van zijn spelers vraagt.

Klaas Wels is gewend om met bescheiden middelen in het betaalde voetbal te werken. Bij Top Oss had de Brabander jarenlang het laagste spelersbudget uit het Nederlandse betaalde voetbal ter beschikking. In het zojuist afgelopen seizoen eindigde Wels met Top Oss op een tiende plek, net boven MVV. In het seizoen 2018-2019 bereikte hij zelfs de play-offs waar Oss uiteindelijk door Sparta werd uitgeschakeld. Ook was Wels dat seizoen  verantwoordelijk voor het feit dat onder zijn leiding Top Oss de hoogste eindklassering in de clubgeschiedenis wist te behalen: een zesde plek met slechts drie punten achterstand op de derde plek.

“Ik ben van overtuigd, dat Wels met nieuwe energie, MVV Maastricht een succesvol vervolg kan geven naar de ultieme doelstellingen die MVV ambieert”, weet Kalezic die met een warm gevoel Maastricht gaat verlaten.  “Ik wil dan ook onze spelers, stafleden en alle betrokken medewerkers, bedanken voor hun inbreng en steun in de wederopbouw van Us MVV. Mijn speciale dank gaat uit naar onze trouwe supporters die mij dagelijks motivatie en energie hebben gegeven om mijn werk in Maastricht succesvol ten einde te kunnen brengen.”

Klaas Wels (47) trainde Top Oss van 2017 tot 2021. Hij begon zijn carrière in 2004 bij RKSV Schijndel. Als stagiaire startte hij in 2008 bij Top Oss om vervolgens bij deze club van 2010 tot 2014 als assistent-coach te fungeren. In zijn tijd als assistent-coach bij Top Oss was Wels ook trainer van SV Deurne, waarmee hij de Districtsbeker Zuid II won. In maart 2017 nam hij het roer als hoofdtrainer bij Top Oss over. Onlangs nam hij er afscheid. In totaal was Wels 4,5 jaar hoofdcoach bij Top Oss, hiermee de langst zittende coach in de Keuken Kampioen Divisie.

“Wels is een man die prima past bij MVV. Hij zet de ingezette lijn van Darije Kalezic voort en dat is precies waar wij als MVV ook op zoek naar zijn gegaan”, zegt algemeen directeur Erik Noor.

Regillio Vrede heeft al eerder gewerkt met Klaas Wels. Vrede – in 2008 assistent-coach bij Top Oss – begeleidde Wels toen hij als stagiaire begon. “Hij is enorm gedreven, ambitieus, wil altijd het maximale uit een speler halen. Een echt voetbaldier, hij ademt uit iedere porie voetbal”, aldus de assistent-trainer van MVV, die sinds zijn eerste ontmoeting altijd contact is blijven houden met Wels. “Toen  Algemeen Directeur Erik Noor aangaf dat MVV met Klaas in gesprek was, was ik zeer aangenaam verrast. De club heeft z’n huiswerk prima gedaan.”

Klaas Wels kiest niet zo maar voor MVV. “Ik ben vereerd en trots om in Maastricht aan de slag te mogen gaan. Het is een prachtige club met een mooi stadion en altijd enthousiast publiek. Een grote club met historie in een geweldige stad. Een club die leeft in de stad. Dat zie je ook aan de toeschouwersaantallen. Daarbij is de visie die de club heeft duidelijk en realistisch. Ik wil ook alleen aan de slag bij een club die een duidelijke visie heeft. En die heeft MVV! Stap voor stap richting de play-offs, spelers beter maken, de Academy. Daarbij een speelwijze die volledig bij mij past. Ik ben een trainer die van zijn spelers eist dat ze de bereidheid hebben om altijd alles te geven. Het uiterste van zichzelf vergen. Dat zijn de spelers aan zichzelf, het team, de club, de sponsors maar zeer zeker ook aan de trouwe supporters verplicht. Altijd het maximale leveren, voor minder ga ik niet. Sterker nog, ik eis dat.”

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie