Activiteiten voor jongeren die zorgen.

Van 1 tot 7 juni organiseert de gemeente Kerkrade, samen met Impuls Kerkrade en het Steunpunt voor Mantelzorgers, verschillende activiteiten voor jongeren die zorgen.
“In de eerste week van juni zullen er diverse leuke activiteiten plaatsvinden voor jongeren die zorgen. De gemeente Kerkrade wil deze jongeren namelijk graag, in samenwerking met Impuls Kerkrade en het Steunpunt voor Mantelzorgers, in het zonnetje zetten”, aldus wethouder Jongen (Wmo). Wethouder Schlangen (Jeugd- en jongerenwerk): “Het doel is dat deze jongeren zich hier kunnen ontspannen en andere jongeren kunnen ontmoeten die ook zorgen. Natuurlijk zal er met al deze activiteiten rekening worden gehouden met de geldende corona-maatregelen”.
Het programma
Op dinsdag 1 juni zal de Week van de Jonge Mantelzorger van start gaan. De aftrap zal om 16:00 te zien zijn op Youtube. Voor de link kun je de gemeentelijke facebookpagina in de gaten houden. Bij deze aftrap zullen onder andere wethouder Jongen (Wmo) en wethouder Schlangen (Jeugd- en jongerenwerk) aanwezig zijn. Ook zal Pepijn Caumon, het gezicht van dit project en tevens zelf jonge mantelzorger, aanwezig zijn bij de aftrap.
Op de dag na de aftrap zal er een gezellige middag in de speeltuin in het Stadspark worden georganiseerd. Zowel kinderen als hun ouders kunnen hier een ontspannen middag beleven middels verschillende activiteiten. Daarnaast kunnen kinderen en ouders in gesprek gaan met mensen van het Steunpunt voor Mantelzorgers.
Op donderdag 3 juni vindt om 15:30 uur het gratis webinar ‘KRACHTIG & kwetsbaar’ plaats.
Presentatrice Vivian Lataster gaat in gesprek met jonge mantelzorgers. Hun ervaringen en wensen staan centraal. Deelname aan het webinar is zowel waardevol voor jonge mantelzorgers als voor iedereen die in zijn of haar (vrijwilligers)werk of privé betrokken is bij een jonge mantelzorger. Aanmelden kan tot 27 mei. Klik hier om je aan te melden.
Op vrijdag zal er een chill middag en chill night met een film en pizza worden georganiseerd. De chill middag is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 en de chill night voor jongeren van 13 t/m 18 jaar. De deelnemers kunnen kiezen voor activiteiten zoals muziek luisteren, TikTok video’s maken en gezamenlijk gamen. Tijdens deze avond kunnen de jongeren met elkaar praten en ervaringen uitwisselen.
Als laatste zal er op zaterdag een uitje naar het blotevoetenpad in Brunssum worden georganiseerd. Jongeren kunnen hier op een laagdrempelige manier in contact komen met andere jongeren die zorgen en een leuke tijd beleven.
Voor een overzicht van het programma en het aanmeldformulier kunt u terecht op onze website: https://www.kerkrade.nl/activiteiten-voor-jongeren-die…

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie