JEUGDVOETBAL IN DE REGIOCUP WDZ O17 – Weltania O17 3-2

Op de eerste zaterdag in juni en op de eerste speeldag van de KNVB Regiocup speelden de O17 van WDZ en Weltania een wedstrijd waarin alle spanning en charme van jeugdvoetbal zat. Er werd snel gevoetbald met goed verzorgd spel. In de aanvangsfase hadden de gasten een licht overwicht. In de 10e minuut zorgde Koen Pezy met een kopbal na een corner voor de voorsprong van Weltania.

Het spel bleef op en neer gaan, maar met weinig kansen voor de doelen. Tegen het half uur ontbrandde het vuur in de strafschopgebieden. Weltania keeper Robin Cordewener weerde een harde inzet met de voet af en enkele minuten later tikte WDZ keeper Max Degens de bal over de lat. In de 33e minuut bracht Rik Gillissen met een harde schuiver in de benedenhoek de 1-1 op het scorebord en daarmee konden de mannen aan de thee.

In de tweede helft weer aantrekkelijk voetbal van beide teams, maar nu met een licht overwicht van de thuisploeg. In de 64e minuut kopte Tren Heuts uit een corner WDZ naar een voorsprong. Tien minuten later schoot Ivor Muijrers de thuisploeg naar de 3-1.

Het team uit Welten zette nog eens aan en Thijs Bisschof bracht 5 minuten voor tijd de spanning terug met een bekeken schot in de bovenhoek.

Maar daarmee was het kruit aan beide kanten verschoten en bleef de 3-2 op het scorebord. Een groot compliment aan beide teams.

Foto’s Huub Schepers/WDZ voor meer foto’s klik op deze link.