Hoofdmenu

Op zaterdag 5 juni ging dan eindelijk de Regio-Cup van start.

 Zo ook voor de JO17 van RKHBS. Sinds de winterstop trainen de JO17-1 en JO17-2 samen. Helaas waren er zoveel spelers afgevallen dat het niet meer mogelijk was hier 2 teams van te maken. Zij starten de Regio-cup gezamenlijk als 1 team.

Maanden lang moesten ze trainen zonder wedstrijden, waar zeker de laatste 3 maanden goed getraind werd om klaar te staan voor een eventuele hervatting van de competitie. Op zaterdag 5 juni was het dan ook zover. Om 15:00 uur trapte ze af tegen V.V. Schaesberg JO17-2. Gelijk een goede tegenstander om flink aan de bak te moeten. Schaesberg had namelijk in de korte competitie die er was in het begin van het seizoen, stond het op een derde plek. Dat in de zelfde competitie als de JO17-1 van RKHBS die na 3 wedstrijden met 0 punten onder aan stonden. RKHBS startte heel sterk, gelijk vanuit de aftrap dwongen ze Schaesberg terug naar hun eigen zestien door hoge druk. De vurige start van RKHBS werd dan ook snel beloond met een doelpunt.

In de derde minuut van de wedstrijd, werd er op met middenveld weer hoog druk gezet waardoor RKHBS de bal kon overnemen. Een sluw boogballetje van de aanvoerder van RKHBS belandt precies in de loop van de snelle buitenspeler van RKHBS. Hij neemt de bal een keer mee en schiet en vervolgens achter de doelman in het net. Na deze vlijmscherpe start van RKHBS kwam er een fase waar ze zich lieten inzakken. Hierdoor kwam Schaesberg meer aan het voetballen toe. Voor Schaesberg kwam er steeds meer ruimte achter de defensie van RKHBS. Het ontbrak bij Schaesberg vaak aan de afronding. Het kreeg enorme kansen om de score gelijk te trekken. Tijdens deze fase gebeurde het zelfde aan de andere kant ook.

De bal schoot meerdere malen door achter de laatste man van Schaesberg. Maar ook RKHBS benutte deze kansen niet. Rust stand 1-0 Na de rust kwam weer het zelfde spelbeeld na voren als bij de eerste aftrap. RKHBS begint fel, wilt gelijk de weg naar voren vinden en slaagt hierin dan ook. Na 50 seconden in de tweede helft, kwam er weer een sluwe steekpass van de aanvallende middenvelder. Die de aanvoerder van RKHBS 1 op 1 zet met de keeper. Hij laat deze kans niet onbenut en binnen de minuut is de stand 2-0. Slechts enkele minuten later komt het volgende gevaar uit voor Schaesberg. Nu is het de centrale verdediger van RKHBS die na een goede ingreep de bal weet te sturen naar de twee spitsen. De raszuivere spits die in buitenspelpositie liep, bleef slim van de bal af. Hierdoor kon de aanvoerder wederom oppikken en de 3-0 binnenschieten in de 51ste minuut. De wedstrijd leek gespeeld. Niets is minder waar. Schaesberg bleef knokken om de achterstand om te buigen.

Ze toonde veel vechtlust en zorgde ervoor dat RKHBS in de achteruit moest. Schaesberg gooide alles op de aanval en slaagde erin om meerdere keren de defensie te passeren. Na ongeveer 15 minuten alles op de aanval lukt het dat om de 3-1 te scoren. Een bal die in het centrum belandt bij de aanvaller van Schaesberg zorgde ervoor dar hij de keeper kon passeren. Schaesberg kreeg er weer geloof in. RKHBS kwam niet meer eruit. De hoge druk van Schaesberg was lastig onderuit te voetballen. Beide partijen zochten steeds hij uitweg via de lange bal. Schaesberg krijgt een vrije trap op randje 16 in het midden van de goal.

Het schot verdween met een enorme knal in de hoek van de goal. Helaas blesseerde de speler van Schaesberg zich hier ogenschijnlijk behoorlijk mee. RKHBS kwam onder enorme druk te staan, 73e minuut en een stand van 3-2. De druk van Schaesberg werd groter en groter. RKHBS kreeg nog een enorme kans, er komen nog 2 spelers van RKHBS vrij op de keeper af. Helaas had de vleugelaanvaller met de bal niet het overzicht en schiet de bal ver weg van de Goal. Toen kwam Schaesberg met een goede voorzet vanaf de rechterkant belandt de bal in de kluts bij de 2de paal. De meest alerte speler aan de kant van Schaesberg maakt er in de 78e minuut 3-3 van. In de Regio-Cup worden alle wedstrijden beslist. Als er na 80 minuten geen beslissing is.

Komt het aan op strafschoppen. Zover was het nog niet. Er kwam toch nog één laatste kans. De vleugelaanvaller die het eerder had kunnen beslissen kreeg nu de kans het alsnog te doen. Hij werd scherp in de loop aangespeeld en nu… met een slim stiftje tikt hij hem over de keeper heen die ver uit zijn doel kwam en won RKHBS in de 80ste minuut de eerste wedstrijd van de Regio-Cup. Het was een bijzonder mooie wedstrijd tussen 2 felle teams die zeer gewaagd waren aan elkaar en er samen een echte wedstrijd van hebben gemaakt. Het voetbal was niet altijd even mooi maar er zat veel beleving in de wedstrijd van beide kanten en was zeer vermakelijk om naar te kijken.

Verslag RKHBS JO17-1 en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.