Bewonersinitiatief Hoensbroek tegen eenzaamheid – Niet mobiel en toch op pad? Mensen ontmoeten en samen uitstapjes maken? Rijd dan, vanaf vrijdag 11 juni, mee met Busplus Heerlen! Een bus die 55-plussers uit Heerlen, voor een klein bedrag, vervoert naar markten, winkelcentra of supermarkten. Ook dagtripjes zoals ritjes naar de Eifel, een bezoek aan een museum en andere bezienswaardigheden, staan op het programma.

Rob Rörik en Giesela Mols zijn de initiatiefnemers. Zij namen ook het voortouw om buurthuis Butting Inn weer te openen en namen Busplus Heerlen mee in dat plan. Giesela en Rob: “Sociale contacten en uitjes zijn belangrijk voor een mens. Maar wat als je niet of minder mobiel bent? Voor die mensen is er nu Busplus Heerlen. Voor een klein bedrag ga je samen op pad. Busplus helpt de oudere inwoners van Heerlen om niet eenzaam achter de geraniums te zitten, maar mensen te ontmoeten en samen met anderen uitstapjes te maken.”

De gemeente Heerlen verstrekte een eenmalige financiële ondersteuning aan dit bewonersinitiatief. Wethouder Adriane Keulen (Integraal Ouderenbeleid, Buurtgericht Werken): “Geweldig dat twee betrokken bewoners uit Heerlerheide ervoor hebben gezorgd dat deze Busplus er is gekomen. Niet iedereen is even mobiel en eenzaamheid ligt op de loer als je teveel aan huis gekluisterd raakt. Ook daarom is ook deze Busplus zo belangrijk. Ik hoop dat mensen hierdoor nieuwe ervaringen en contacten kunnen opdoen.”

Wie gebruik wil maken van Busplus Heerlen betaalt maandelijks 4 euro lidmaatschap. Voor de ritjes worden gereduceerde tarieven berekend die afhankelijk zijn van het aantal kilometers. Rob en Giesela: “Bij iedere rit gaat er naast de chauffeur een begeleider mee die ook van dienst kan zijn bij het in- en uitstappen. Mensen kunnen ook zelf ideeën aandragen voor uitstapjes. Want dat is de opzet; eropuit met anderen die ook niet of minder mobiel zijn, samen dingen beleven en zien, contact hebben, een fijne dag beleven en hopelijk nieuwe vriendschappen opbouwen. Een betere motivatie kunnen wij ons niet wensen!”

Kijk voor meer informatie op www.busplusheerlen.nl of bel met +31 (0) 452 002 439.

Foto Gemeente Heerlen

Geef een reactie