Hoofdmenu

Veronique Meijers ‘Dreh- und Angelpunkt’ bij Rood Groen LVC’01,,Keihard werkend ben ik op mijn best”

 

 

Een aantal vriendinnen voetbalde bij Rood Groen LVC’01. Samen met zus Lindsay ging zij een kijkje nemen bij een wedstrijd.  In de rust trapte zij een balletje met een van de wissels. Die vroeg of ze niet eens wilde komen trainen. Twee dagen later geschiedde aldus. Zij, destijds 13, nu 21, werd lid en maakt nu nog steeds deel uit van de club, veelal als centrale middenvelder van het vrouwenteam. We spraken met Veronique Meijers, ‘Dreh- und Angelpunkt’ van het team zeg maar.

 

 

Het gewone leven.Veronique Meijers, samen met eerste elftalspeler Jelle Teheux woonachtig in Vaals, is in het dagelijks leven sinds drie jaar fulltime doktersassistente in een huisartsenpraktijk in Heerlen. Zij vertelt ons dat vrienden en familie uiterst belangrijk voor haar zijn. Naast voetballen houdt zij van hardlopen.  Zo liep zij in oktober 2017 nog de halve marathon van Eindhoven. De vraag waarom zij bij Rood Groen LVC’01 is en blijft, krijgt een kort maar duidelijk antwoord. ,,Hier spelen vrienden en bekenden. Inmiddels is ons team een echte vriendengroep geworden. Dat bevalt prima”, aldus de nog jonge speelster.

Posities in het veld. We laten Veronique Meijers zelf aan het woord over de posities die zij tot op heden binnen de lijnen zoal heeft bekleed. Zij verhaalt: ,,Sinds twee seizoenen speel ik als nummer 6 of nummer 10. Als centrale middenvelder dus. Trouwens, er zijn weinig posities die ik niet heb ingevuld. Alleen laatste ‘man’ ben ik nog niet geweest, en keepster niet te vergeten. Voordat ik centraal in het middenveld ging spelen, was ik drie jaar voorstopper.”

Train(st)ers. Onze gesprekspartner is nog niet zo heel lang actief in het voetbal. Zij begon op haar dertiende en is nu dus 21. Toch heeft zij al heel wat trainers de revue zien passeren.

De namen van Pascal Hanssen, Alex Mommer, Nicole Bessems, Fred Loozen, alsook Jelle Teheux en Rick Wierts komen voorbij. Voor al die oefenmeesters heeft Veronique een woordje paraat. Zij: ,,Pascal Hanssen was trainer in mijn eerste seizoen. Hij liet me debuteren. Daarna kwam Alex (Ali) Mommer. Ik denk dat ik van alle trainers van Alex het meeste heb geleerd. Een trainer met heel veel ervaring, streng, maar rechtvaardig, op het veld, maar ook leuk voor de sfeer in de groep. Het langst heb ik gespeeld onder Nicole Bessems. Nicole heeft me uiteindelijk als voorstopper laten spelen en veel vertrouwen gegeven door mij veel minuten te laten maken. De sfeer onder Nicole was leuk en in die vier jaar zijn we echt één team geworden. Fred Loozen was vorig seizoen onze trainer tot voor de winterstop. Mijn partner Jelle Teheux en Rick Wierts hebben toen het stokje van Fred overgenomen. Met Jelle en Rick zijn we uiteindelijk kampioen geworden. Zij vormen een goed duo. Zij vullen elkaar goed aan. Jelle neemt vooral het voetbaltechnisch/-tactische deel voor zijn rekening. Rick zorgt voor de goede instelling als we het veld op gaan. Hij is de grote motivator.”

Met het kampioenschap afgelopen voetbaljaargang, is meteen het hoogtepunt in de nog vrij prille voetballoopbaan van Veronique Meijers genoemd. Met teleurstellingen heeft zij nog amper te maken gehad. Alleen in eerste jaar speelde dat. Daarover zegt zij: ,,In mijn allereerste seizoen (toen deed ik maar een paar wedstrijden mee, omdat ik laat in het seizoen instapte) zijn we gedegradeerd. Ik speelde toen zelf nog maar net en niet veel. Ik beleefde het voetbal op dat moment een stuk minder dan nu het geval is. Verder heb ik gelukkig geen zware blessures gehad. Hopelijk blijft dat zo.”

De speelster Veronique Meijers. Dan vragen wij naar een omschrijving van de voetbalster die zij is. Niet gemakkelijk, om over jezelf te verhalen, maar zij heeft een antwoord klaar. ,,Ik ben een speelster die het vooral moet hebben van (kei)hard werken. Ik ga geen duel uit de weg, ben altijd bereid om alles te geven. Ik ben de spelverdeler, die graag de bal heeft om de voorhoede te bedienen en ben mede door mijn lengte kopsterk”, aldus Veronique.

Teamwork. Veronique Meijers antwoordt ons, daarnaar gevraagd, dat de vrouwen van Rood Groen LVC’01 een echt team zijn. De onderbouwing: ,,We zijn bereid om elkaar te helpen, om extra meters voor elkaar te maken, bijv. als een medespeler er even doorheen zit. We nemen dingen van elkaar aan en proberen elkaar steeds beter te maken. We hebben de juiste verhoudingen in kwalitatief opzicht binnen ons team (harde werkers en technisch hele goede voetballers). Aandachtspunt voor ons is het positiespel. Dat kan nog altijd beter.”

Leeuwinnen. Ook Veronique Meijers droomt er wel eens van om prof te worden. Dat lijkt haar naar eigen zeggen supervet, zeker als zij kijkt naar de prestaties van de oranje leeuwinnen op het WK in Frankrijk. Maar zij is ook realistisch. Niettemin, dromen mag. Veel mensen vinden de aandacht voor het vrouwenvoetbal overtrokken. In die gedachtegang gaat Veronique absoluut niet mee. Fel: ,,Ik vind de aandacht voor het vrouwenvoetbal absoluut niet overtrokken. De leeuwinnen hebben een geweldige prestatie neergezet door Europees kampioen te worden. Ik kan me nog herinneren dat we 4-5 jaar geleden naar een wedstrijd gingen in een leeg stadion. Als je ziet hoe het nu leeft, is dat geweldig. De kritiek die er is vind ik wel begrijpelijk, als mannen slecht spelen is die er ook. Maar is ben ook van mening dat je vrouwen- en mannenvoetbal niet met elkaar mag vergelijken. Trouwens, ik vind het leuk dat er nu meer interviews als dit in de media verschijnen. We zijn op de goede weg.”

Wereldgoud?. Dan vragen we of Nederland de wereldtitel gaat veroveren in Frankrijk. ,,Natuurlijk hoop is dat”, aldus Veronique, om af te sluiten met: ,,Ik gok toch eerder op Amerika of Frankrijk zelf.”

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 (Volgend nieuwsbericht) »