Rusalka opent het culturele leven in Limburg

De repetities van “Rusalka – de kleine Zeemeermin” in Schouwburg De Domijnen zijn klaar. Tijd om naar de locatie van de uitvoeringen te gaan: de verwerkingshaven van Consortium Grensmaas B.V. bij Schipperskerk. Afgelopen vrijdag was de laatste repetitie op de grote bühne van de schouwburg in Sittard waar Opera Compact te gast was en vanaf volgend weekend zullen oplettende voorbijgangers de komende weekenden klanken van Dvorák’s opera kunnen horen op hun wandeling langs het terrein van het Consortium.

De voorstelling begint intussen echt vorm te krijgen. Sef Thissen, die de vader van de titelrol speelt, is al enthousiast: “wat is het gaaf om hier onderdeel van te zijn!”. Ook bij Lien Haegeman, die de heks speelt, begint het vuurtje te branden: “Het worden spectaculaire voorstellingen: echt komen als het kan! Rusalka – de kleine Zeemeermin is een openluchtvoorstelling met een magisch tintje op een zeer unieke locatie”.

Schoonzwemmers, technici, figuranten, orkest, zangers en zelfs chauffeurs van het Consortium Grensmaas vormen de cast van deze bijzondere productie; een van de eerste grootschalige evenementen na de Corona-lockdown.

De voorstellingen zijn vanwege de Corona-maatregelen een week uitgesteld. “Rusalka – de kleine Zeemeermin” is te zien op 2,3,4,9,10,11 juli 2021. Kaarten zijn verkrijgbaar via Opera Compact speelt Rusalka – Podium – De Domijnen

Foto Sanne Linssen

Geef een reactie