KVC Oranje neemt afscheid van vertrekkers en heet eerste nieuwelingen welkom

De eerste veranderingen binnen de selectie van derdeklasser KVC Oranje worden duidelijk. ER zijn vertrekkers en nieuwe acteurs gaan hun opwachting maken. Hier een eerste overzicht.

Vertrekkers. Een aantal spelers vertrekt naar elders. Rodney Klinkenberg en Tim Blättler kwamen vorig seizoen  de gelederen versterken. Zij keerden terug naar hun roots. De verwachtingen waren hooggespannen. Meedoen om het kampioenschap in 3A was het ook door henzelf uitgesproken doel. Maar het is er niet van gekomen. Corona maakte een aan alle sportieve ambities voor de jaargang 2020-2021 een einde. Nu vertrekken deze spelers weer naar Chevremont. Ook Marvin de Mey gaat naar de ‘Jeeteberg’. Hij kwam een jaar eerder naar KVC Oranje terug. Net als Klinkenberg en Blättler kwam hij eerder uit voor Chevremont. KVC Oranje wenst de mannen succes in hun nieuwe ‘oude’ omgeving.

Ook Casper Robijns kwam in de zomer van 2020 over van Chevremont en keerde daarmee terug naar KVC Oranje, de club waar hij een groot deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. Casper wil, net als vader Paul, tandarts tot zijn professie maken. Daartoe gaat hij, naar het zich laat aanzien, op korte termijn studeren in Letland, één van de Baltische staten aan de Oostzee. Ook Casper wensen wij uiteraard het allerbeste toe.

Nieuwkomers. Als eerste nieuwelingen mogen we aan de Voorterstraat in Bleijerheide Chadny Jeukens (foto) en Bjorn Beckers begroeten. Chadney komt over van UOW”02 uit Waubach, Landgraaf. UOW’02 en Sylvia zijn de clubs waar hij meestentijds voor heeft gespeeld. Daarnaast is hij een half jaartje uitgekomen voor Bunde, in de periode dat hij in Maastricht woonde. Tussen de bedrijven door maakte hij een rondreis van ongeveer twee maanden door Zuid Amerika, die hij eerder dan gepland moest afbreken in verband met het uitbreken van Corona. Chadny, van 18 september 1991, is samen met vriendin Michelle, woonachtig in Landgraaf en in het dagelijks leven werkzaam als Senior Financieel Analist bij Medtronic. Op zijn werkplek kwam hij in contact met onder meer Martijn Sangen en Jurre Hendriks, mensen met een KVC Oranje-hart. Daarmee komen we op zijn komst naar oranje-wit. Chadny zegt: ,,Het begon zowat in februari in gesprekken met Martijn. Eerst begon het min of meer als een grap, maar het werd stilaan serieus. Van het een kwam het ander, er volgde een gesprek met Paul van Putten (trainer). Inmiddels heb ik een paar keer meegetraind en het bevalt prima. De sfeer is uitstekend, net als bij UOW’02 trouwens. Ik heb de ploeg eerder een aantal keren zien spelen. Daar bleek een goede onderlinge verstandhouding binnen de groep uit. Dat wordt nu bevestigd.”

Gevraagd naar zijn specifieke kwaliteiten is de eerste reactie: ,,Kan die vraag niet beter door iemand anders worden beantwoord?” Dan, na wat aandringen: ,,Ik ben linksbenig, een speler met een aardige pass, met een functionele techniek ook en ik kan goed positie kiezen. Met dat laatste weet ik de nodige duels te winnen, als middenvelder of eventueel als linksback. Ik moet het niet van hard ingrijpen hebben.”

Voor wat betreft de ambities in de komende voetbaljaargang is Chadny voorzichtig: ,,Ik ga eerst maar eens proberen mijn plekje te veroveren. Wat het team betreft, daar valt moeilijk wat over te zeggen. In ieder geval gaan we proberen zo hoog  mogelijk te eindigen en, wie weet, misschien kunnen we wel een periode meepikken.”

Bjorn Beckers heeft een voetbalverleden bij UOW’02, SVN en FC Landgraaf. Tot en met  de B-jeugd was hij actief in Waubach, bij UOW’02 dus. Daarna ging het richting Nieuwenhagen, waar hij onder meer in de A-jeugd speelde. Op enig moment waren er te weinig spelers en het plezier in prestatief voetbal was bij Bjorn minder geworden. Daarover zegt hij: ,,Ja, ik heb toen besloten met een vriendenteam aan de gang te gaan, eerst bij UOW, daarna bij FC Landgraaf. Altijd leuk natuurlijk.”

Bjorn, die civiele techniek studeert aan de Hogeschool Zuyd, beschrijft zichzelf als niet zo snel, als een teamplayer die graag als middenvelder acteert, maar ook achterin uit de voeten kan. ,,Ik ben een voetballer die het meer van zijn techniek dan van hard ingrijpen moet hebben. ,,Je moet natuurlijk altijd hard werken, maar ik ben niet degene die van gemene overtredingen houdt”, voegt hij eraan toe.

Als we vragen naar zijn reden om KVC Oranje te komen versterken, reageert hij als volgt: ,,Via mijn vriend en KVC-speler Niels Lanckohr ben ik warm gemaakt voor KVC Oranje. Bovendien begon het toch weer te kriebelen om op niveau te gaan spelen. Inmiddels heb ik zo’n drie maanden meegetraind en het bevalt prima. Over mijn ambities voor komend seizoen ben ik voorzichtig. Is nu ook nog weinig over te zeggen. Vooralsnog wil ik op zondag gewoon lekker voetballen en daarna een lekker pilsje drinken. In ieder geval ga ik  mijn stinkende best doen om er wat moois van te maken.”

Nieuws over andere aanwinsten volgt zo spoedig mogelijk.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie