Pride Walk Heerlen: de start van Limburg Pride 2021

Als opening van de Limburg Pride 2021 zal er op zaterdag 4 september een Pride Walk zijn in de binnenstad van Heerlen. Personen van verschillende seksuele oriëntaties en gender oriëntaties, waaronder homoseksueel, transgender en non-binair, zullen door het centrum van Heerlen lopen om zichtbaarheid te geven aan de LHBTI+ gemeenschap.

 

Ook dit jaar is een Pride Walk onderdeel van de Limburg Pride. COC Limburg – de lokale belangenorganisatie voor LHBTI’ers – wil met het jaarlijkse evenement zoveel mogelijk zichtbaarheid geven aan de LHBTI+ gemeenschap. De Pride Walk zal zijn route om 13.00 uur starten vanaf het Van Grunsvenplein. Verschillende partijen die zich in Limburg inzetten voor de LHBTI-gemeenschap zullen bij de Pride Walk aansluiten. Deelname aan de Pride Walk is alleen mogelijk middels een aanmelding en bevestiging van de organisatie, COC Limburg, in verband met de huidige corona maatregelen.

Tijdens de Pride Walk zal een nieuw regenboogpad feestelijk geopend worden. Dit zal gedaan worden in de aanwezigheid van de voorzitter van COC Limburg, Jaison Senne Blok en wethouder Charles Claessens van de Gemeente Heerlen.

Pop-up Show op het Pancratiusplein. Ter afsluiting van de Pride Walk zal er rond 14.00 uur een wervelende Show plaatsvinden met verschillende artiesten op het Pancratiusplein, waaronder zang, dans en Drag Queens. De Pop-up Show is tot stand gekomen door de lokale stichting Party Events Parkstad. Stichting Party Events Parkstad is een lokaal initiatief dat ontstaan is door zeven vrienden vanuit de gedachte: ‘This time, next year’. Evenementen die door deze stichting georganiseerd worden, willen nadruk leggen op het verbinden van mensen en het geluk delen met elkaar.

Veiligheidsmaatregelen. COC Limburg ziet er streng op toe dat de gezondheidsmaatregelen in verband met COVID-19, die afgegeven zijn door de Rijksoverheid, worden gehandhaafd. Deelname aan de Pride Walk is daarom alleen mogelijk via een aanmelding naar het mailadres: p.reinders@coclimburg.nl

Foto COC Limburg

Geef een reactie