Jongeren onder 17-1 van FC Landgraaf hebben in Heerlerbaan hun voetbal kunsten laten zien.

Zaterdag 19-6-2021 Rkhbs 17-1 VS fc Landgraaf 17-1 Op deze warme en zonnige zaterdag middag om 15.00 uur stond de wedstrijd Rkhbs tegen fc Landgraaf op het programma. Voor de corona stop hadden de 2 teams elkaar ook al ontmoet en eindigde deze pot in een 2-5 overwinning voor de bezoekers uit Landgraaf.

Toen al een wedstrijd die met de messen tussen de tanden gespeeld werd. Dit beloofde dus wat voor deze warme zaterdag. Rkhbs starte deze wedstrijd zwak en liet zich snel terug dringen door het gretige fc Landgraaf. Het was de eerste 10 minuten dan ook alleen maar spelen op de helft van de thuisploeg. Dit resulteerde echter niet in grote kansen of in doelpunten. Na 10 min nam Landgraaf wat gas terug en konde ook de heren van de Heerlerbaan hun voetbal kunsten gaan laten zien. Echter ook hier kwamen nog niet echt grote kansen uit naar voren. Het spel golfde wat op en neer en de spelers probeerde niet teveel energie te verbruiken.

Na 26 minuten kwam er dan toch een uitbraak van de thuisclub. Na een slimme steekpass vanuit het middenveld werden de 2 spitsen weg gestuurd Na nog een tikje breed wist in de 26ste minuut de thuisclub dan ook de score te openen 1-0. De thuisploeg probeerde dit door te drukken maar daar was de keeper van Landgraaf het niet mee eens. Na nog een minuut of 10 sterk veldspel van de thuisclub en een paar gevaarlijke uitbraken van de Landgraaf zeide nam Landgraaf het veldspel weer over en drukte rkhbs de laatste 5 minuten voor rust dan ook naar achter. Dit resulteerde in een doelpunt waardoor het 1-1 was net voor rust. Na de rust kwamen de teams al met een stuk minder energie en wat pijntjes aan de zijde van de thuisploeg naar buiten. Landgraaf probeerde weer door te gaan waar ze de eerste helft gestopt waren. Rkhbs terug te dringen op eigen helft dit lukte bij vlagen prima is het niet dat rkhbs zich ook steeds meer hier onderuit ging voetballen.

Naar mate de energie weg droop bij beide teams werden er steeds meer vieze overtredingen gemaakt van beide kanten. Landgraaf wist hier slim gebruik van te maken en rkhbs was hierdoor steeds verder de weg kwijt. De wedstrijd is geëindigd in een 1-5 uitslag. Beide teams zijn ook deze wedstrijd met het mes tussen de tanden geëindigd en hebben gevochten voor wat ze waard waren. Wederom een mooie pot met voor de thuisploeg een teleurstellend resultaat.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.