Hoofdmenu

Een zomer vol kasteelavonturen! In Kasteel Hoensbroek is iedereen een prins of prinses

Iedereen droomt er wel eens van een prinses, jonkvrouw, ridder of prins te zijn! In Kasteel Hoensbroek, één van de mooiste, best bewaarde en best toegankelijke kastelen van Europa, kun je die droom uit laten komen. En het mooie is: of het nu regent of de zon schijnt, een zomeruitje in het meest familievriendelijke kasteel van Nederland is altijd top. Bezoek het kasteel alvast digitaal en speel de game of maak een virtuele rondgang. 

Je kunt er terecht om leuke speurtochten te beleven, roofvogelshows te bekijken, echte ridders te ontmoeten, uitdagende spelletjes te spelen en spijs en drank te nuttigen. Of speel samen de spellen uit de tijd van ‘ridder Hoen’, buiten op het plein of bij minder fijn weer in de gewelvenkelder. Avonturen uit het verre verleden. In het kasteel komen avonturen uit het verre verleden tot leven. Dwaal rond in de meer dan veertig authentiek ingerichte kamers. Bewonder de roemrijke zalen uit de achttiende eeuw met prachtige plafondschilderingen en kroonluchters. Beklim de Middeleeuwse toren. Neem een selfie in een schandpaal op de binnenplaats en aanschouw een heus “kotsgat” in de eetzaal. Je ontdekt het kasteel via een leuke familietocht of een rondleidingsboekje.

Alvast even binnenkijken? Hou je van de nodige voorpret? Kasteel Hoensbroek kun je altijd en overal ontdekken, dankzij een levensechte virtuele rondgang langs de kasteelvertrekken met vele extra’s. Deze Nederlandse primeur maakt innovatief gebruik van ruim honderd 360˚- beelden, en bestaat uit een virtuele kasteelgids, een game voor kinderen, zo’n veertig video’s, downloads en tientallen vergezichten vanuit de kasteelraampjes. Kijk snel op: virtueelkasteel.nl.

Ook buiten haal je je hart op. Kasteel Hoensbroek met haar prachtige slotgracht ligt midden in het groen en leent zich perfect voor mooie wandelingen. Een adembenemend pronkstuk, een topkasteel, gelegen in Hoensbroek (Heerlen), Zuid-Limburg. Wil je een prins of prinses zijn voor een dag, koop dan je tickets online op kasteelhoensbroek.nl. Tip: koop de voordelige familiekaart online.

Foto Kasteel Hoensbroek