We mogen weer of, wellicht beter, we kunnen weer. Lekker een potje voetbal spelen, zonder serieuze beperkingen. Donderdag 1 juli, kort voordat we met z’n allen de vakantieperiode ingaan, wordt geoefend tussen KVC Oranje en vv Sittard. Gewoon om het brandende verlangen naar voetbal, met het oog op de nieuwe competitie, in de zomer levend te houden en na afloop van de wedstrijd nog even na te kunnen genieten van eindelijk weer een derde helft.

Verder kunnen we alvast kennis maken met de gewijzigde selecties. Wij beperken ons hier tot KVC Oranje. Een paar  jongens zijn vertrokken. Daar staat echter ook veel tegenover. Als nieuwelingen mogen we Chadny Jeukens (29), Bjorn Beckers (21), Amar Dilberovic (22), Paul Kursch (19), Diego Starmans (17) en Benedict Vloeberghs (19) begroeten. Verder is Mees Ruiters (19) aan de selectie van 1 en 2 toegevoegd en komen vanuit de A-jeugd Lorenzo Gielis (20) en Jordy Weisserth (20) over. Veel nieuw jong bloed dus bij KVC Oranje. Dat belooft alvast.

Sittard is, net als KVC Oranje, een derdeklasser. De club heeft in het verleden ook op een (beduidend) hoger niveau geacteerd, maar komt  nu uit in 3B, de regionale evenknie van 3A, zijnde de klasse waarin KVC Oranje speelt. Zo bezien lijkt er sprake van een evenwicht in de verhoudingen tussen beide teams, maar realistischer is het op dit moment te zeggen dat er eigenlijk geen zinnig woord over te zeggen is. Laten we ons maar verrassen. Reden genoeg, zo lijkt het, om een bezoek te brengen aan de wedstrijd, ook al betreft het dan maar een oefenpotje.

Plaats van handeling: Sportpark Bleijerheide, Voorterstraat Kerkrade: Aanvang: 20.00 uur.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie