Zwembad de Joffer behaalt Keurmerk Veilig & Schoon

Zwembad de Joffer ontvangt op donderdag 1 juli het Keurmerk Veilig & Schoon uit handen van Mariska Hol. Het Keurmerk Veilig & Schoon is het branchekeurmerk voor zwembaden. Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan gestelde wet- en regelgeving. Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden.

Wethouder Ruud Braun: “Ik ben er trots op dat door de inzet van management e medewerkers, zwembad de Joffer dit keurmerk mag ontvangen. Voor de komende 10 jaar hebben wij een 10-jarige overeenkomst gesloten met Yask, Facility Management. Voor ons als gemeente was het belangrijk dat onze verenigingen er qua accommodatie en huur op vooruit zouden gaan. Dit is door Yask gerealiseerd en daar ben ik uitermate tevreden over. De erkenning via het certificaat is een felicitatie waard en samen met de ‘refit’ van de kantine een mooie stap vooruit voor alle gebruikers!”

Goed georganiseerd Het Keurmerk Veilig & Schoon betekent een kwaliteitsslag en omvat verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn. Naast de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (WHVBZ) zijn dit bijvoorbeeld: waterleidingwetgeving en legionella preventie, ARBO, HACCP, wet Milieubeheer, gebruiksvergunning en besluit Attractie- en Speeltoestellen. Verder worden richtlijnen
gegeven voor concrete invulling van wetgeving en branchevereisten. Met het behalen van het Keurmerk Veilig & Schoon toont het management van zwembad de Joffer aan dat bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd door de medewerkers.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie