25e Eurode Rolstoelwandeldag op 21 augustus

Op zaterdag 21 augustus 2021 vindt de 25e editie plaats van de Eurode Rolstoelwandeldag. Dit jaarlijks terugkerend evenement vindt afwisselend plaats in Herzogenrath en Kerkrade. Afgelopen jaar kon deze bijzondere dag i.v.m. corona geen doorgang vinden. Dit jaar is Herzogenrath weer aan de beurt en is het schoolcentrum Herzogenrath (Badenbergerstrasse 72) als ontvangst en verblijfsplaats voor deze wandeldag gekozen. Natuurlijk zal rekening gehouden worden met de actueel geldende corona-maatregelen. Zoals het er nu naar uitziet zijn alle deelnemers verplicht een vaccinatiebewijs (op papier of via QR-code) te overhandigen of te beschikken over een negatieve corona-sneltest die niet ouder dan 24 uur mag zijn.

Deze dag wordt georganiseerd door het Behinderten Forum Herzogenrath in samenwerking met de Zonnebloem regio Kwerkrade/Landgraaf.

De organisatie hoopt na één jaar pauze dit jaar weer een groot aantal rolstoel- en scootmobielgebruikers uit de Euregio te kunnen verwelkomen. De laatste jaren nam een groep van ca. 200 personen deel aan dit evenement. De begeleiding wordt verzorgd door familie, vrienden of vrijwilligers. Ook wordt ondersteuning geboden door BB Medica en het Rode Kruis. De eigen bijdrage wordt bewust laag gehouden en bedraagt € 8,00 per deelnemer. Dit kan alleen gerealiseerd worden door financiële steun van meerdere organisaties en sponsoren.

De organisatie is er alles aan gelegen om dit evenement voor de deelnemers tot een onvergetelijke dag te maken. De rolstoelwandeldag begint om 10.00 uur en een lange sliert rolstoel- en scootmobielgebruikers met begeleiders trekt vanaf 10.45 uur door het prachtig wandelgebied van het Broichbachtal. Na afloop van de circa 2 uur durende wandeling wordt de deelnemers een lunch aangeboden. Vervolgens kunnen de deelnemers genieten van een historische jaarmarkt. Buiten het schoolcentrum wordt een ambiance gecreëerd met o.a. een ‘buikplateau-winkel’, een draaiorgel en een ‘verhalenverteller’. Tevens wordt onder leiding van coördinator Mat Koussen van de Nederlandse stichting STPN een exclusieve demonstratie tafelvoetbal voor jong en oud georganiseerd.  Met een traditionele tombola  zal deze 25e editie van de Eurode Rolstoelwandeldag om 17.00 uur worden afgesloten.

Inschrijven voor deelname is mogelijk tot uiterlijk 28 juli. Voor verdere informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Frans Driessen, Poststraat 24, 6464 AX Kerkrade (tel. 0630410336) of per email fhm.driessen@home.nl.

Foto Eurode Rolstoelwandeldag

Geef een reactie