De vijfde editie van Eroica Limburg vindt plaats op vrijdag 3 en zaterdag 4 september (toertocht) 2021.

Eroica Limburg is een tweedaags evenement voor het hele gezin. Het festival begint op vrijdag 3 september en eindigt in de avond van zaterdag 4 september.

Je kan kiezen uit drie unieke afstanden die allemaal door het wielergekke Zuid-Limburg voeren. De thuishaven van de Amstel Gold Race en menig WK wielrennen op de weg. Laat je verrassen door de unieke wielersfeer over de mooie beklimmingen, door de dalen, tussen de velden en langs de rivier de Maas.

 

Naast fietsen, kun je bij de finish en onderweg genieten van cultuur, muziek, eten en drinken. Eroica biedt een breed programma: van optredens van lokale groepen en fanfares tot heerlijke regionale gerechten uit de lokale keuken. Zoals je zou verwachten, zullen er een aantal marktkraampjes staan die retro-kleding verkopen op de start- en finishlocatie. Veel fietshelden uit het verleden zijn aanwezig om deelnemers en bezoekers heroïsche anekdotes uit hun carrière te vertellen. En natuurlijk nemen ze hun Regenboog, Tour- of Olympische winnaarstruien mee – een ware happening voor alle wielerliefhebbers.

Het eten en drinken dat tijdens Eroica Limburg wordt geserveerd zal volledig in overeenstemming zijn met de sfeer van dit unieke retro evenement, waarbij lokale producten en regionale specialiteiten worden geserveerd vanuit nostalgische foodtrucks.

Kortom: in het eerste weekend van september moet je in de Wereld wielerstad Valkenburg zijn! Tijdens het evenement zullen er elke dag verschillende live-acts optreden. Geniet van de ambiance en de muziek en verwelkom de helden die Eroica Limburg hebben gereden! Oh, en nog een ding: alle activiteiten in het start- en finishgebied kunnen gratis worden bezocht. Eroica Limburg inspireert en zal zeker voor een glimlach op je gezicht toveren.

Valkenburg heeft uitstekende vervoersverbindingen per auto, trein of fiets (!). Het is de grootste toeristische hotspot van Limburg, dus het vinden van een parkeerplaats en accommodatie zijn geen probleem. Op de website van het VVV-kantoor van Zuid-Limburg, vvv.zuidlimburg.nl, vind je een ruime keuze aan hotels en B&B’s.

REGISTRATIE VOOR 2021 IS OPEN  https://eroica.cc/nl/limburg/registratie-eroica-limburg

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie