Roda JC speelde gistermiddag, achter gesloten deuren, het derde oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In het stadion van ASV Geel was KV Mechelen de tegenstander.
Na amper vier minuten ontstond een gevaarlijke situatie voor het doel van De Boer, die overigens zijn debuut maakte in het geel-zwart van Roda JC. Na een verkeerde terugspeelbal van Pflücke kon Jensen er niet meer bij waardoor De Boer gedwongen werd tot een korte sprint en een redding. Ferdy Druijf stond namelijk al klaar om iets met die terugspeelbal te doen. Enkele minuten later was het wel raak voor KV Mechelen. Cuypers bracht de bal voor bij de tweede paal waar Dailly vrij kon inschieten: 1-0.
Na een kwart wedstrijd moest doelpuntenmaker Bailly het veld met een blessure verlaten. De aanvaller verstapte zich bij een aanval en moest zodoende met een brancard naar de kleedkamer worden gebracht. Een vrije trap van Klaasen belandde bij de tweede paal goed voor Jensen, de verdediger verraste hiermee de doelman en zette de gelijkmaker op het scorebord: 1-1.
Na rust verschenen dezelfde 22 spelers aan de aftrap. Marzo verving Joppen al na zes minuten spelen. Diezelfde Marzo stuurde na een uur spelen Vossebelt diep met een steekpass. De middenvelder probeerde de doelman te omspelen, maar dit mislukte. Niet veel later ging Goppel alleen op doelman Thoelen af, hij bleef kalm en schoof de bal langs de goalie: 1-2.
Niet veel later kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte na simpel balverlies in de eigen zestienmeter: 2-2. Invaller Remans kopte een voorzet van Goppel in de slotfase van het oefenduel nog nét naast. Na een dubbele winstpartij (LHC en Walram) eindigde het derde oefenduel in de voorbereiding in een 2-2 gelijkspel tegen KV Mechelen.