In Bocholtz ligt het Steenputje, van oudsher ‘t Stjee-putsje’ genoemd.

Op de foto v.l.n.r.:
Nick Höppener (vrijwilliger), Hub van der Linden (initiatiefnemer), Giel Bastin (vrijwilliger), wethouder Wiel Schleijpen, Sjaak Roubroeks (buitendienstmedewerker), Roy Duckers (buitendienstmedewerker), Rik Crijns (coördinator buitendienst), Rene Mullenders (buitendienstmedewerker) en Jos Vanhommerig (buitendienstmedewerker).
GEZAMENLIJKE INSPANNING BIJ OPWAARDERING ’T STJEE-PUTSJE
In Bocholtz ligt het Steenputje, van oudsher ‘t Stjee-putsje’ genoemd. Het is een eeuwenoude waterbron van de Eyserbeek in Broek. Van oudsher werd het water van de bron gebruikt door boeren en omliggende bewoners voor het vee en voor het huishouden.
In 2019 heeft initiatiefnemer Hub van der Linden, inwoner van Bocholtz, een aanvraag ingediend om het terrein rondom de bron op te waarderen. De bron was namelijk verscholen achter het groen en was hierdoor minder goed bereikbaar en zichtbaar. Hij maakte een tekening van zijn plannen en besprak dit met Wethouder Wiel Schleijpen.
Wethouder Wiel Schleijpen heeft dit initiatief opgepakt en de buitendienst van gemeente Simpelveld opdracht gegeven het terrein opnieuw in te richten. Samen met 3 vrijwilligers, waaronder Hub van der Linden, hebben onze buitendienstmedewerkers o.a. een verhard pad aangelegd, een heg verplaatst en er is gesnoeid. Ook is de poel uitgediept zodat het water niet meer overloopt. Het is nu geen stilstaand water meer, er is continu stroming waardoor het bronwater schoon en helder is. Door deze werkzaamheden is ’t Stjee-putsje toegankelijker voor bewoners en toeristen en hebben we er weer een mooi plekje bij in onze gemeente.
Een keer per maand komen de vrijwilligers bij elkaar om onderhoud te plegen aan ’t Sjtee-putsje en de het groen eromheen.
Wethouder Wiel Schleijpen: “Dit soort initiatieven stimuleren wij graag. Het is mooi om te zien dat inwoners niet alleen meedenken, maar ook met ons meewerken. Het is fantastisch dat inwoners zo betrokken zijn!”
Foto Gemeente Simpelveld

Geef een reactie