Project WIJ(K) investeert in de wijk én in mensen

Sinds vorig jaar werken we aan het buurtontwikkelplan Oud-Nieuwenhagen en Op de Kamp. Binnen dit plan kijken we naar verschillende zaken. Denk aan wonen, de openbare ruimte en aan voorzieningen zoals winkels. Ook bekijken we hoe we leren, werken en het vinden van een baan kunnen verbeteren. Dit laatste noemen we het project WIJ(K).
Het doel van het project is dat je als inwoner van Nieuwenhagen meedoet en ontdekt wat je voor elkaar en de wijk kunt betekenen. En net zo belangrijk; wat je zelf allemaal wilt en kunt doen!
Dat ontdek je door het volgen van workshops op het gebied van zorg, groen, schoonmaak, gezondheid en handig. Na de workshops volg je een praktijkperiode van maximaal 1 jaar, óók in je eigen wijk. Daarna kun je doorstromen naar betaald werk of verder leren.
‘Het is belangrijk dat iedereen kan meedoen’, legt wethouder Christian Wilbach uit. ‘Soms is het lastig om de eerste stap te zetten. Met WIJ(K) willen we iedereen helpen die mee wil doen. Ik nodig inwoners uit de wijk uit om deze kans te grijpen. Want als je de eerste stap niet zet, weet je nooit hoever je kunt lopen.’

Woon je in Nieuwenhagen en heb je interesse? Lees dan verder: https://www.landgraaf.nl/project-wijk-investeert-in-de…

Foto Gemeente Landgraaf

Geef een reactie