Hoofdmenu

Mini-opslag in trek, opslagaanbieder Storage Share vergroot vestiging met 300%

 HOENSBROEK – Het succesvolle opslagbedrijf Storage Share vergroot in Hoensbroek haar bestaande vestiging met 300%. Storage Share gebruikt leegstaande kantoorruimte om te verhuren als mini-opslagruimtes voor particulieren en bedrijven. Aan de Koumen 80A zijn 107 opslagunits variërend van 2 tot 20 m2 extra gecreëerd.

 

Storage Share verhuurt op ongeveer vijftig locaties in Nederland leegstaand vastgoed als tijdelijke opslagruimte voor particulieren en bedrijven. In eerste instantie is een deel van de leegstaande kantoren aan de Koumen 80A verhuurd als opslagruimte. Nadat die kantoren snel waren verhuurd is een groot deel van de overige leegstaande kantoorruimte aan de Koumen 80A omgebouwd tot opslagunits. “Deze opslagunits worden voornamelijk verhuurd aan particulieren die op zoek zijn naar een tijdelijke plaats voor inboedels”, vertelt Julian Doorten, mede-oprichter van Storage Share. “Daarnaast zien we ook dat veel ZZP’ers met gereedschap of ondernemers ruimtes huren”.

Nieuwe huurders melden zich. Onlangs is de locatie in Hoensbroek uitgebreid. De eerste huurders hebben zich inmiddels gemeld en hun spullen opgeslagen. Rob Kalmar, wonende in Hoensbroek: “We gaan onze huidige woning verbouwen en daarom heb ik mijn spullen opgeslagen. De hele woonkamer is nu leeg want er komt vloerverwarming, de muren worden gestukt en er komt een nieuw plafond. Zodra de verbouwing is afgerond dan haal ik mijn spullen weer op. We hebben gekozen voor Storage Share omdat we een ruimte voor 2 maanden konden huren en niet direct vastzaten aan een contract voor een paar jaar.” Eén van de huurders van het eerste uur, Karel Ottenhof: ”Ik huur sinds halverwege december 2020 een opslagruimte bij Storage Share in Hoensbroek. Ik ben blij met de ruimte, de service is uitstekend en de prijs/kwaliteit is goed.”

Opslag inboedel en hobby-spullen populair. Doorten verwacht dat de nieuwe ruimtes snel verhuurd zijn: “Wij zien dat het aanbod van kwalitatief goede mini-opslagruimte in de regio relatief beperkt is. Bovendien is de opslagruimte die aanwezig is, behoorlijk prijzig. Vandaar dat we in totaal 800 m2 aan kwalitatieve en betaalbare opslagruimte hebben toegevoegd aan de markt in Hoensbroek. De locatie in Hoensbroek is onze tweede in de provincie Limburg en sluit perfect aan bij onze ambitie naar een landelijk dekkend netwerk”.

Onderzoek van Storage Share in steden van vergelijkbare grootte als Hoensbroek laat zien dat ruwweg de helft opslagruimte huurt voor het opslaan van inboedel. Nog eens een kwart slaat hobby-spullen op. De meerderheid (44%) huurt vanwege een verhuizing, 36 procent vanwege ruimtetekort thuis en 12 procent vanwege een verbouwing.

Door bestaand vastgoed om te bouwen tot opslagruimten is huren bij Storage Share goedkoper èn wordt een bijdrage geleverd aan duurzaamheid. “Voor onze huurders weegt het aspect duurzaamheid steeds zwaarder”, vertelt Doorten.

Storage Share maakt enerzijds gebruik van kantoren die langdurig leeg staan vanwege de locatie of het voorzieningenniveau. Anderzijds worden bedrijfshallen compleet verbouwd en voor de lange termijn ingezet worden voor de opslag van inboedels en bedrijfsvoorraden. De nieuwe locatie aan de Koumen 80A is een combinatie van beiden. “Op deze wijze leveren we een bijdrage aan de betekeniseconomie. We maken leegstaand vastgoed weer rendabel en voorkomen sloop en de daarmee samenhangende afvalstroom.”

Foto Storage Share