Hoofdmenu

MVV verliest oefenpot van KRC Genk

Met 5-2 heeft MVV verloren in en tegen Genk. De Belgische eredivisionist, onder leiding van trainer John van den Brom, sloeg vooral na rust toe. Bij de thee-pauze na 45 minuten stond de miljoenenformatie van KRC Genk nog met 2-1 achter.

MVV – met weer de nodige testers binnen de eigen gelederen – begon sterk aan de wedstrijd en had niet alleen het betere van het spel maar ook nog eens de beste kansen. Na 26 minuten zorgde Kai Bösing voor de 0-1. Met een Robben-actie trok hij vanaf links naar binnen en knalde de bal in de kruising. Vier minuten later stond het alweer gelijk nadat Cyriel Dessers een strafschop benutte. Tot de rust bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd maar het was Sven Blummel die in de slotseconde met een stift voor de Maastrichtse 2-1 zorgde.

Twee minuten na rust was het opnieuw Dessers die doelman Thijmen omspeelde en de 2-2 binnen wist te werken. MVV , zag nu Genk snel uitlopen en het verweer was gebroken. De overige goals van Genk kwamen van Luca Oyen, Kelvin John en Sekou Diawara.

De volgende oefenwedstrijd voor MVV is op zaterdag 24 juli in Den Bosch.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno