FORTUNA SITTARD EN OFI KRETA HOUDEN ELKAAR IN EVENWICHT

Fortuna Sittard speelde woensdagavond, vier dagen na zijn eerste oefenwedstrijd alweer het volgende duel van de oefencampagne. Ook dit maal werd afgetrapt op het complex van RKVV Eindse Boys, waarbij deze avond OFI Kreta de tegenstander was. In een duel waarbij Fortuna Sittard de eerste helft domineerde en de tweede helft gelijk op ging, stond na negentig minuten spelen een 1-1 eindstand op het scorebord. Voor Fortuna Sittard scoorde Emil Hansson.

Net als tegen Beerschot VA, afgelopen zaterdag, begon Fortuna Sittard aanvallend aan de wedstrijd. Na wat aftasten was het de Sittardse formatie dat al snel het initiatief pakte en via een afzwaaier van Tesfaldet Tekie, een vrije trap genomen door Zian Flemming en een hard schot op de bovenkant van de lat van de voet van Hansson nadrukkelijk op de Griekse deur bonkte. Uiteindelijk was het dezelfde Hansson, die even daarvoor met zijn kans al dichtbij een treffer was, maar nu Fortuna Sittard wel op een zeer verdiende 1-0 voorsprong zette. Na het Sittardse doelpunt bleven de Fortunezen de druk hoog houden, maar was het toch bij toeval dat een vermeende handsbal van Tekie de aanzet was voor een benutte strafschop van Jonathan de Guzmán en OFI Kreta langszij bracht.

Waar OFI Kreta een aantal wissels toepaste, startte Fortuna Sittard ongewijzigd aan de tweede helft. Een helft waarbij het geen kansen regende, maar Flemming zijn inzet gekeerd zag worden door de doelman van OFI Kreta en Mats Seuntjens de bal net niet goed genoeg mee kreeg om Fortuna Sittard weer aan de leiding te brengen. In de 65minuut van de wedstrijd vond hoofdtrainer Sjors Ultee het eveneens tijd om een wissels toe te passen, liefst acht stuks. De vele wissels zorgden er helaas niet voor dat er nog een treffer gevierd kon worden, waardoor er uiteindelijk een 1-1 eindstand op het scorebord stond.

tekst communicatie Fortuna Sittard en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno