Hoofdmenu

Rocket-oven op de Dobbeltuin wordt ingewijd

Rocket-oven op de Dobbeltuin wordt ingewijd Vrijdag 23 juli wordt de rocket-oven op de Dobbeltuin in de Dobbelsteijnstraat in Heerlen ingewijd door de mannen van Relim-metaal. De rocket-oven is door hen gemaakt. Er worden pizza’s in gebakken.

Voor de mannen van Relim-metaal is dit de afsluitende dag voor hun vakantie. Dus die hebben een mooie afsluiting in een mooie ambiance namelijk de Dobbeltuin. Tussen 12.00u en 13.00u zullen de eerste pizza’s klaar zijn. In totaal worden er 17 gemaakt.
Dit wordt de start van het gebruik van de rocket-oven voor vlaai- en pizza-middagen op de Dobbeltuin. Momenteel is er een overvloed van fruit zoals kruisbessen, jostabessen, wijnbessen, pruimen en appels. Dit kan allemaal in de vlaaien gebruikt worden.

De smul-middagen worden opengesteld voor de buurt en belangstellenden. Daarnaast hebben ook al enkele verenigingen en groepen hun belangstelling aangegeven. Tegen een vrijwillige vergoeding (dus niet gratis) kan er dan gesmuld worden.
Op deze manier hoopt de Dobbeltuin meer vrijwilligers aan te trekken. Er is namelijk genoeg werk te doen en er komen handen te kort om alles voor elkaar te krijgen.
De Dobbeltuin is een project van Parksjtad in Transitie. Met de hoogrendement rocket-oven wil Parksjtad in Transitie een voorbeeld geven hoe je met weinig hout een oven kan opwarmen.


Voor informatie kan men terecht bij Leo de Groot telefoon 06-47311049
email: ljm.degroot@telfort.nl
website: https://parksjtad-in-transitie.nl/?s=dobbeltuin
Facebook: https://www.facebook.com/groups/DobbeltuinHeerlen

Foto´s parksjtad-in-transitie« (Vorig nieuwsbericht)