Buitenplaats Kasteel Wijlre door watersnood getroffen

 

Nu de zon weer volop schijnt, is het bijna niet meer voor te stellen dat buitenplaats Kasteel Wijlre in de afgelopen week werd overvallen door de watersnood. Dinsdagavond leek de situatie nog beheersbaar, maar toen woensdag de Geul buiten zijn oevers trad, stroomde het park en het kunstpaviljoen Hedge House binnen enkele uren vol met water. De schade is dan ook enorm.

De komende tijd zullen wij gesloten zijn. We danken iedereen voor de hartverwarmende steunbetuigingen en hopen jullie snel weer te mogen ontvangen.

Help buitenplaats Kasteel Wijlre en doneer! Wil je ons een hart onder riem steken? Een donatie, groot of klein, kan via deze link. Onze dank is heel groot! De buitenplaats is voor onbepaalde tijd gesloten. Hierdoor kunnen we geen bezoekers ontvangen en hebben we de tentoonstelling ‘Spirit of Kindergarten’ in het Hedge House moeten afbouwen om de kunst te kunnen redden. Dit brengt ons in een moeilijke financiële situatie, zeker na de lange coronacrisis. We doen daarom een beroep op jou en vragen om steun – groot of klein, alles is welkom!

Wij danken je hartelijk voor jouw bijdrage en hopen je in de nabije toekomst opnieuw te mogen verwelkomen!

De kunst is gered. Samen met de brandweer, Polygon, VANWAARDE, Stichting Salvage en vele anderen die spontaan kwamen helpen, is de kunst uit de internationale groepstentoonstelling ‘Spirit of Kindergarten’ en de solopresentatie van Oscar Lourens ‘GREY MATTERS’ veiliggesteld. Een aantal kunstwerken heeft desondanks waterschade opgelopen of is door de luchtvochtigheid aangetast. Deze werken worden nu onder begeleiding van conservatie expert Helicon gedroogd en waar nodig gerestaureerd.

De tuin en de sculpturen hebben eveneens geleden onder de grote hoeveelheid water. De komende tijd gaan we samen met onze vrijwilligers, partners en iedereen die ons wil helpen, de plek schoonmaken. De schade aan het Hedge House en de andere gebouwen wordt onder leiding van de eigenaar van het landgoed hersteld.

Het Elisabeth Strouven Fonds is eigenaar en draagt zorg voor het onderhoud van het landgoed. Stichting buitenplaats Kasteel Wijlre is verantwoordelijk voor de exploitatie, de culturele programmering van tentoonstellingen, projecten en het dagelijks tuinonderhoud.

Buitenplaats Kasteel Wijlre is tijdelijk gesloten. Volg ons ook op Instagram, Facebook, LinkedIn en Twitter

Foto’s Kasteel Wijlre

 

 

 

Geef een reactie