Hoofdmenu

Power Up – tegen energie-armoede

Heerlen gaat meedoen aan een nieuw Europees project ‘Power up – tegen energie-armoede’. Het project stimuleert dat er plaatselijke ‘sociale’ energieorganisaties opgericht worden. Dit Europees project sluit goed aan bij het Heerlens streven naar een duurzame stad waar iedereen aan kan meedoen. Ongeveer 9,3% (2019) van de Heerlense bevolking heeft last van een te hoge energierekening. Voor hen wordt het steeds moeilijker om de stijgende rekening te kunnen betalen, waardoor er sprake is van energiearmoede.
‘sociaal energiebedrijf’

We gaan onderzoeken of een lokaal duurzaam energiebedrijf, energie uit wind of zon kan opwekken. Deze energie kunnen we dan tegen gunstige tarieven aanbieden aan onze inwoners. Ook wordt onderzocht of mensen met een smalle beurs door dat energiebedrijf ondersteund kunnen worden bij de verduurzaming van de woning. Meer informatie staat op de  website van de Gemeente Heerlen: https://bit.ly/3kJS1bp

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno