Tekst Paul Antoine Kroes en Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno voor meer foto’s klik op deze link.

Afgelopen dinsdagavond versloeg derdedivisionist Groene Ster op het eigen sportpark Pronsebroek het Belgische Eendracht Maasmechelen. Hetvierde oefenduel voor de equipe van hoofdtrainer Maurice Verbunt in devoorbereiding op seizoen 2021-2022 eindigde in een 3-1 overwinning.

In de eerste helft wisten beide ploegen tot scoren te komen. Binnen 10 minuten pakte Groene Ster de voorsprong via aanvaller Anass Kiki die een voorzet vanaf de rechterflank kon intikken (1-0). Eendracht Maasmechelen wist de stand echter weer snel gelijk te trekken uit een standaardsituatie nadat verdediger Julien Kachala uit een hoekschop wist raak te koppen (1-1). Nog voor rust verzuimde Groene Ster verder afstand te nemen door enkele prima kansen niet te benutten.

Kort in de tweede helft pakte de ploeg uit Heerlerheide de hernieuwde voorsprong na wederom een treffer van Anass Kiki (2-1). Aansluitend strafte Safouane Ahidar een fout van de Belgische doelman simpel af en werd de stand op 3-1 gezet. Nadat er in het restant van het treffen in beide ploegen diverse wissels werden toegepast, kwam er geen verandering meer in de score.

Geef een reactie