Gemeente Gulpen/Wittem dankbaar voor opruimacties na hoogwater

Veel mensen hebben als gevolg van de recente wateroverlast vrijwillig de handen ineen geslagen en zetten zich in voor een schone natuur. Er hebben veel opruimacties plaatsgevonden. En dat is echt bijzonder hartverwarmend. Een paar voorbeelden: donderdag 5 augustus organiseerde Natuurmonumenten een opruimactie langs de Geul bij Stokhem. Bij camping De Gele Anemoon kwamen zij bijeen. Circa 40 mensen staken vervolgens vastberaden de handen uit de mouwen.

‘Iets terugdoen voor de gemeente en de lokale gemeenschap’. En op zaterdag 7 augustus hebben leden en vrijwilligers van Hengelsportvereniging St. Petrus te Epen zwerfvuil rondom de oevers van de Geul opgeruimd vanaf de Belgische grens tot bijna in Mechelen. “We hebben deze actie uitgevoerd om ons mooie viswater weer schoon te krijgen”, vertelt de heer Jos Loop van HSV St. Petrus. “2 jaar geleden heeft de gemeente ons gesteund voor het uitzetten van vis na een mestcalamiteit en de daarmee samenhangende vissterfte. We wilden nu iets terugdoen voor de gemeente en de lokale gemeenschap. Er was veel animo onder onze leden voor deze opruimactie ondanks de huidige vakantieperiode. Er kwamen zelfs leden uit Amsterdam om te helpen én een passant uit Rotterdam sloot zich aan!”

Er zijn nog veel meer opruimacties geweest en nog steeds zetten inwoners zich in. De gemeente wil iedereen die hier, op welke manier dan ook, een bijdrage aan geleverd heeft heel hartelijk bedanken!

Foto Gemeente Gulpen/Wittem

Geef een reactie