RKHBS VR1 boekt ruime overwinning op UOW ’02/LHC VR1.

Tekst Ramon Pulcini/RKHBS VR1 en  Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Voor deze derdeklassers was dit de 2e oefenwedstrijd op weg naar een hopelijk geheel seizoen. Beide teams misten nog een aantal dames in deze voorbereiding en dat liet zich het minst voelen bij Rkhbs dat na 2 minuten al voorsprong kwam door Sanne Wingen via een mooi uitgespeelde aanval. Hierna volgde een periode waarin de jeugdige dames van Uow’02/Lhc aantoonden goed mee te kunnen op dit niveau en zeker gegroeid zijn t.o.v. afgelopen seizoen. In het verloop van de eerste helft werd door Mandy Soomers nog 2x het net gevonden waardoor er met een 3-0 stand de rust in werd gegaan.

In de 2e helft ging het snel en stond er na een kwartier reeds 7-1 op het scorebord via Meggie Munster, 3x Mandy  Soomers en de tussentijdse eretreffer van Uow’02/Lhc. Vervolgens een wat slordige periode van beide teams door de wegvloeiende krachten maar het slotakkoord was toch weer voor Rkhbs dat via doelpunten van nieuwkomer Lena Overdijk en de 16-jarige Meggie Munster uitliep tot een 9-1 overwinning. Beide trainers waren het erover eens dat het ondanks het krachtsverschil een nuttige oefenpot was en hoe fijn het is weer wedstrijden te mogen spelen na al die maanden alleen te hebben mogen trainen. Eerstvolgende ontmoeting tussen beide teams is alweer de 1e bekerwedstrijd op 5 september om 13.00 uur bij Uow ’02/Lhc VR1.