RODA JC VERLIEST ONDANKS STERK SLOTSOFFENSIEF

Roda JC Kerkrade heeft vanavond in eigen huis niet weten te winnen van Excelsior Rotterdam. Twee doelpunten in de eerste helft bleken genoeg voor de winst van de bezoekers.
In een met publiek gevuld Parkstad Limburg Stadion begon Jurgen Streppel met dezelfde 11 basisspelers als het gewonnen uitduel van vorige week tegen De Graafschap (0-3). 
In de eerste minuten van het duel kregen beide ploegen kansen op een vroege treffer. Na zeven minuten spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Dallinga zag genoeg ruimte tussen De Boer en Jensen en benutte die: 0-1. Niet veel later raakte Pflücke het aluminium aan de andere kant van het veld waardoor de ploeg uit Rotterdam op voorsprong bleef. Een poging van Jubitana werd daarna door een verdediger tot hoekschop verwerkt.

Na een kwart wedstrijd verdubbelde de bezoekers de voorsprong. Een opnieuw ingebrachte hoekschop werd op de rand van de zestienmeter door El Yaaboubi over De Boer gekopt: 0-2.

Na rust verschenen twee ongewijzigde teams aan de aftrap. Een redding van De Boer op de inzet van Dallinga voorkwam een derde Rotterdamse treffer. Niemeijer schoot de bal enkele minuten later over de lat. Een kwartier voor het eindsignaal kwam Pflücke door tot in de zestienmeter van de tegenstander, zijn vizier stond niet op scherp want de bal vloog de tribune op.

Een kleine twintig minuten voor tijd mocht nieuweling Xian Emmers zijn eerste speelminuten maken in het geel-zwart. In de 83e minuut ging een voorzet van debutant Emmers via het lichaam van Excelsior-speler Aberkane over de achterlijn waardoor Roda JC terug in de wedstrijd kwam: 1-2. Ook de 5200 aanwezige supporters gingen wederom massaal achter het elftal staan.

Dit leidde toe een hectische slotfase voor het doel van Van Gassel. Emmers raakte twee minuten voor tijd nog de onderkant van de lat, waarna de rebound over de achterlijn werkt getikt door een verdediger. Doordat deze pogingen helaas op niets uitliepen, ging de eerste wedstrijd op natuurgras in Kerkrade met 1-2 verloren.
Communicatie Roda JC en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie