De jaarlijkse oefenderby tussen de twee oudste voetbalverenigingen van Kerkrade eindigde zaterdagavond in een gelijkspel: 1-1. Voor de derdeklasser KVC Oranje een leuke opsteker met het oog op het komende voetbalseizoen. Een gelijkspel tegen een eersteklasser met titelaspiraties is immers geen verkeerd resultaat. Chevremont zal, wil het voor promotie moeten gaan, uit het bekende andere vaatje moeten tappen.

De afgelopen jaren leverde de oefenderby -deze keer was KVC Oranje gastheer-  stelselmatig klinkende overwinningen op voor de mannen van de ‘Jeeteberg’, nu was dat dus anders. Dat wil overigens niet zeggen dat er geen klassenverschil zichtbaar was. Chevremont was, zeker in de eerste helft, voortdurende de bovenliggende partij. Regelmatig leverde dat ook mogelijkheden op een treffer op. Een halve omhaal van Leroy Cox verdween naast de linker kruising. Na een mooie solo over rechts van Thijmen van Iersel verscheen Rodney Klinkenberg in uiterst kansrijke positie. Hij trapte echter in de grond, waardoor doelman Pascal Konings van KVC Oranje niet eens hoefde in te grijpen. Met Konings is meteen één van de spelers genoemd die een aantal afwezigen bij oranje-wit verving. De geroutineerde doelman zag niet veel later een penalty aan Chevrmont toegekend door scheidsrechter Marvin Lahaije uit Heerlerheide. Daniel Meijer was de aangewezen man om de 0-1 te scoren, maar hij zag zijn inzet gepareerd door Konings.

Kort voor het half uur was het dan toch raak. Eloy Cox haalde van ruim 20 meter vernietigend uit met zijn rechter. De bal sloeg als een granaat in, onhoudbaar in de rechter bovenhoek: 0-1. In het laatste kwartier van de eerste helft kwam thuisclub KVC  Oranje  beter in de wedstrijd en was tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. Chris Frauenrath vergat na een puike voorzet van Floris van Erve vanaf rechts de bal van dichtbij tegen het net te werken. Doelman Calvin Pötgens gaf niet veel later een cadeautje weg door matig uit te verdedigen en de bal pardoes in de voeten van Ritchie Vienerius te spelen. De spits van de thuisclub liet een mooie lob over Pötgens vertrekken, maar de bal ging net naast de linker paal.

Na de hervatting veranderde er niet echt veel aan het spelbeeld. De meeste kansen waren voor Chevremont, maar door de bank genomen stond de achterhoede van KVC Oranje haar mannetje. Tim Blättler, Eloy Cox en Daniel Meijer kregen kansen op de 0-2, maar hun inzet misten precisie. Aan de andere kant verscheen Chris Frauenrath in kansrijke positie. Zijn uithaal werd echter uit de linker bovenhoek geranseld door Bo Blankenhagen, die na de rust in de plaats van Pötgens was gekomen. Was het door die laatste aan KVC Oranje vóór de rust gegeven cadeau niet uitgepakt, een tweede cadeau van gastenzijde leverde wel een treffer voor oranje-wit op. Dani Heijnen ging namens de thuisclub op links de diepte in en leverde een strakke voorzet over de grond af. Bastin Spel wilde bij de eerste paal namens Chevremont wegwerken, maar raakte de bal compleet verkeerd en zag het speeltuig in de verre hoek tegen de touwen rollen: 1-1. In de paar minuten die nog restten veranderde er niets meer aan de stand. Voor KVC Oranje, met als nieuwkomers Amar Dilberovic, Mees Ruijters en Chadny Jeukens in de gelederen, kan er zoals gezegd, een mooie opsteker in de annalen worden bijgeschreven, voor Chevremont zal dat anders liggen.

Chevremont speelt komende dinsdag, om 20.00 uur, thuis tegen derde divisionist EVV uit Echt. KVC Oranje treedt donderdag weer aan, tegen Woander Forest. Dat duel, op Sportpark Bleijerheide, begint eveneens om 20.00 uur.

 ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie