Bekkerveld zegeviert in openingswedstrijd Kampioenschap van Heerlen

Het was, ondanks de herstart die begin vorig seizoen plaatsvond, toch al weer even geleden voor beide ploegen. Het amateurvoetbal lag nu dus, met een korte herstart van 3 beker- en 4 competitiewedstrijden toch al 1,5 jaar stil. De laatste wedstrijden van Sporting Heerlen en Bekkerveld dateren alweer van 11 oktober 2020 tegen respectievelijk RVU en Geusselt Sport. Op 18 augustus 2021 begint het seizoen 2021/2022 dus weer voor beide ploegen en deze keer hopelijk zonder onderbrekingen veroorzaakt door de verschrikkelijke pandemie.

Veelbelovend begin met 2 snelle goals. Om 20:00 uur stipt werd er afgetrapt op Sportpark Grasbroek voor de eerste wedstrijd in de poulefase van het Kampioenschap van Heerlen. De wedstrijd begon erg goed voor de thuisploeg. Zij kwamen namelijk al snel op voorsprong door een zondagsknal, op dinsdag, van Stefan Frank. Het duurde slechts 6 minuten voordat de 1-0 op het scorebord verscheen. Het duurde echter niet lang voordat Bekkerveld met een gepast antwoord kwam. 5 minuten later tekende Stijn Vlecken alweer voor de 1-1. Hij verschalkte Sporting Heerlen doelman Brian Goessens met lage schuiver in de linker hoek. De wedstrijd leek op deze manier af te stevenen op een waar doelpuntenfestijn. 20 minuten later volgde alweer de volgende grote kans voor Bekkerveld, deze werd echter om zeep geholpen. Dit feest was achteraf gezien sowieso niet doorgegaan. De grensrechter stond namelijk al met de vlag in de lucht. Vlak voor rust was het dan alsnog raak voor Bekkerveld. Na goed voorbereidend werk aan de rechterkant werd Senne Tijssen bereikt, hij zorgde met een knappe volley voor de 1-2.

Tweede helft doet zwaar onder voor eerste helft. Achteraf gezien was het geen slecht idee geweest om boven in de kantine met een glaasje bier naar de slotfase van de Duitse Supercup tussen Bayern Munchen en Borussia Dortmund te gaan kijken. In de tweede helft gebeurde er namelijk nauwelijks iets. Sporting Heerlen trad aan met 11 nieuwe namen, deze konden echter totaal geen potten breken. Bekkerveld hoefde vanwege de voorsprong niet meer en creëerde hierdoor ook geen grote uitgespeelde kansen meer. Doelpunten bleven dus uit in de tweede helft. Dit betekende dat de tussenstand van 1-2 in de rust ook de einduitslag werd.

Bekkerveld begint dus goed aan deze editie van het Kampioenschap van Heerlen, voor Sporting Heerlen is het nu zaak om de komende wedstrijden tegen EHC/Heuts en Groene Ster 2 te winnen, mocht het door willen gaan naar de finales.