Hoofdmenu

Groen licht voor Eroica Limburg

Eroica Limburg verwelkomt de retro fiets wereld in Valkenburg
Eroica Limburg bestaat 5 jaar en viert op 3 en 4 september as. feest met een uniek eerbetoon aan de Nederlandse wielerheld Joop Zoetemelk. In juli 2020 was het exact 40 jaar geleden dat Zoetemelk als laatste Nederlander de gele trui won.

De organisatie achter het unieke retro wielerevent heeft samen met oud-renners Leo van Vliet en Bennie Ceulen op vrijdag 3 september een heuse TI-Raleigh reünie gepland. Geel, geel en nog eens geel,Een jubileumjaar verdient een bijzondere thema. Dit jaar staat Eroica Limburg stil bij de Tour de France overwinning van Joop Zoetemelk, 40 jaar geleden. In dit jaar vocht hij een hard gevecht uit met Bernard Hinault waarbij Zoetemelk aan het langste eind trok. De Fransman
zou uiteindelijk maar liefst vijfmaal de Tour winnen. Mede door deze fantastische palmares staat hij bekend als een van de meest succesvolle renners in de wielergeschiedenis.

De organisatie is dan ook bijzonder verheugd mede te kunnen delen dat Bernard Hinault mee zal rijden tijdens Eroica Limburg. “We konden onze oren niet geloven toen Eroica Limburg ambassadeur Bennie Ceulen met dit heuglijke en unieke nieuws kwam”, zo vertelt medeorganisator Iwan Linckens enthousiast. “We sprongen haast een gat in de lucht, zeker na een zo frustrerend verlopen 2020. We hebben nu niet één, niet twee maar zelfs drie.Tourwinnaars in ons midden, echt uniek”, vult medeorganisator Richard van Beek aan. TI-Raleigh reünie
Op 3 september, de dag voorafgaand aan de Eroica Limburg toertocht, vindt de zogenaamde TI-Raleigh reunion ride plaats waarbij zo veel als mogelijk oud-renners van de ploeg, inclusief de geletruidrager Joop Zoetemelk, met de Eroica Limburg deelnemers een korte route in
Valkenburg gaan rijden.

Muziekfeest. Het Eroica feest op het Par’course terrein (voormalige De leeuwbrouwerij) is vrijdag 3 september vanaf 17.00u open voor bezoekers. Vanaf 18.30u is er volop muziek met Tonnies Vinielies en Ruud Heine. Op zaterdag 4 september is het terrein de hele dag open. Het muziekprogramma start dan om 19.00u met de Eroica Valkenburg Rock’n Roll Experience. Toegang is op beide dagen alleen mogelijk met een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of negatieve COVID-test (max 24uur).
Eroica Limburg toertocht
Op zaterdag 4 september staat de Eroica Toertocht op de agenda. Dit jaar kunnen de 750
deelnemers kiezen uit maar liefst drie routes: Family ride (40 kilometer), Heuvelland route
(65 kilometer) en de Maas route (110 kilometer). Net zoals de afgelopen jaren rijden de
deelnemers op oude fietsen van voor 1987. “Het is een prachtige bonte stoet van fietsen uit het begin van de vorige eeuw tot aan de vroege jaren negentig. De deelnemers dragen de kleding en attributen die bij de fiets en de periode past.” Ook het eten en de sfeer is aangepast aan de tijden van weleer. De route loopt door de gemeenten Valkenburg,
Maastricht, Voerendaal, Simpelveld, Gulpen-Wittem en Eijsden Margraten.
Start en finish
De start van Eroica Limburg vindt plaats op het Par’course terrein in Valkenburg. Op zaterdag vertrekken vanaf 8.30u de eerste deelnemers voor hun rit over de Zuid-Limburgse veldwegen. Vanaf 13.00u worden de eerste finishers terug in Valkenburg (Par’course terrein)
verwacht.
Deelnemen?
Er kan nog ingeschreven worden. Alle deelnemers krijgen naast de bijzondere ervaring en de
geweldige verzorging onderweg (streekgerechten, wijnen, lekkernijen) een startpakket met stoffen rugnummer, flesje super 8 bier en een herinneringspresentje

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »