Hoofdmenu

Monumentenmaand 2021 – Mijn monument is jouw monument

In september wordt traditiegetrouw de Monumentenmaand gevierd in Kerkrade en Aken. Het doel van deze jaarlijks terugkerende activiteitenmaand is om de aandacht voor de monumenten te vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en te behouden voor een breed publiek. 

Dit jaar is rondom het thema ‘Mijn monument is jouw monument’ een aantrekkelijk grensoverschrijdend programma samengesteld, passend binnen de coronamaatregelen.

Lezingen, wandelingen, rondleidingen en excursies. Ga op excursie door het Wormdal, maak een landschapshistorische wandeling door Kerkrade, volg een rondleiding door Aken of woon één of meerdere lezingen bij.

“Hoeveel is er van het verleden bewaard gebleven in de wijk Frankenberg in Aken? Hoe geef je een nieuwe functie aan een kasteel zoals Erenstein? Hoe woonde de Akense elite tijdens de keizertijd en wat was de invloed van de voormalige abdij Kloosterrade, het huidige Rolduc, op de omgeving? Er valt weer zoveel te leren en te ontdekken tijdens de Monumentenmaand!” zegt wethouder Schlangen (Cultuur).

Open dag. Altijd al een monument van binnen willen bekijken? De Baalsbruggermolen, Schacht Nulland, Abdij Rolduc en de Lambertuskerk houden open dagen in september. Bekijk de folder of website voor de exacte dagen waarop u deze plekken kunt bezoeken.

Volledige programma, deelnemen en aanmelden. Dit is maar een greep uit de vele activiteiten in deze Monumentenmaand. Het hele programma is terug te vinden in de folder die verkrijgbaar is bij de deelnemende organisaties.
Daarnaast is op onze informatiepagina over de Monumentenmaand en de website van de bibliotheek meer informatie te vinden over de verschillenden activiteiten. In de folder en op de websites staat ook hoe en waar u zich kunt aanmelden.

Samenwerking. De activiteiten van de Monumentenmaand worden ondersteund door de VriendenLoterij in samenwerking met de Stichting Open Monumentendag. De gemeente Kerkrade, Bibliotheek Kerkrade en de Volkshochschule Aachen hebben samen met Abdij Rolduc, de Watermillfoundation, Schacht Nulland, Lambertuskerk en IVN het programma samengesteld.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 



« (Vorig nieuwsbericht)