Amstel Gold Race haalt geld op voor Valkenburgse horeca

Maar er zijn ook nog veel ondernemers die nog wekenlang bezig zullen zijn om hun zaak weer (volledig) te kunnen heropenen. We willen daarom graag iets terugdoen. Samen met verschillende partners stellen wij unieke items beschikbaar via een veiling. Waaronder de gesigneerde shirts van de winnaars van de afgelopen Amstel Gold Race en Amstel Gold Race Ladies Edition; Wout van Aert en Marianne Vos. Maar ook hebben we bijzondere ervaringen tijdens de Amstel Gold Race 2022, zoals uitreikingen van de trofee aan de winnaars of een dag met mij of Leontien van Moorstel op stap tijdens de Amstel Gold Race en Amstel Gold Race Ladies Edition. De gehele opbrengst gaat naar de Valkenburgse horeca. Ik hoop dat we een mooi bedrag ophalen.”

Samen erbovenop voor Valkenburg. Thom Ligthart, organisator Amstel Gold Race: “Speciaal voor deze toereditie van de Amstel Gold Race hebben we naast de veiling ook een uniek Amstel vaasje ontwikkeld. Amstel heeft al tientallen jaren een warme band met Valkenburg en de Valkenburgse horeca. We zijn in gesprek met ondernemers hoe we kunnen helpen in deze periode. Per situatie wordt bekeken wat er nodig is om zo snel als mogelijk (volledig) te kunnen heropenen. Ondanks dat we nu nog met restricties te maken hebben, kan er dit weekend gelukkig bij de horecazaken die weer open zijn een reservering gemaakt worden. We hopen dan ook dat veel deelnemers genieten van de geweldige horeca die Valkenburg en omstreken te bieden heeft. Ook in de rest van Nederland kunnen Amstel liefhebbers helpen, door het glas ‘Samen erbovenop voor Valkenburg’ te bestellen via onze webshop voor vijf euro. Tijdens de Amstel Gold Race toereditie kunnen deelnemers het vaasje bemachtigen als zij bij het Shimano Experience Center hun startbewijs ophalen. Ook de opbrengst daarvan gaat volledige naar de Valkenburgse horeca.”

Martijn Wijnhoven, vanuit Amstel als Regio Directeur Horeca verantwoordelijk voor Limburg: “Valkenburg, het kleine stadje aan de Geul, werd zo plots en zo hard werd getroffen door de watersnoodramp. Stel je voor: honderden huizen onbewoonbaar. Dat realiseer je je pas als je langs die huizen loopt en de opdrogende waterlijn ziet op 1,5 of soms 2 meter. Florerende horecabedrijven, waar je een week daarvoor nog op het terras proostte dat zij eindelijk weer open waren, waren volledig gestript. We hebben direct alle zeilen bijgezet om horeca ondernemers daar waar mogelijk te ondersteunen. Collega’s zijn dag en nacht bezig geweest met het afkoppelen van apparatuur, het veilig maken van kelders en inventariseren welke materialen vervangen moesten worden. Alles om ervoor te zorgen dat ondernemers zo snel als mogelijk weer aan de slag konden. Ik ben trots dat we dit met elkaar doen en dat we dit mooie initiatief van de Amstel Gold Race daar aan kunnen toevoegen.”

Tot 12 september 16.00 uur kan er via de veilingsite worden geboden op unieke Amstel Gold Race items en ervaringen. Via de webshop van Amstel en bij het Shimano Experience Center op vrijdag 10 september worden de unieke vaasjes verkocht.

Foto´s´Amstel Gold Race

Geef een reactie