Hoofdmenu

Voerendaal standhouder insectenhotel RUUD

Graag stellen we je voor aan de standhouders van het Duurzaamheidsfestival Voerendaal op 2 oktober 2021!
Insectenhotel Ruud neemt je mee in de wereld van handgemaakte, degelijke insectenhotels. Een insectenhotel is een met natuurlijke materialen gevuld huisje voor in de tuin. Veel nuttige insecten gebruiken dit huisje vervolgens om eitjes in te leggen of ze gebruiken het hotel om in te schuilen of zelfs om in te overwinteren. Een insectenhotel in de tuin helpt mee om bepaalde nuttige insecten te behouden voor ook jouw omgeving.
De kamers van het insectenhotel worden ’s winters vooral benut om in te overwinteren. In de warmere jaargetijden worden ze gebruikt om eitjes in te leggen. Veel insectensoorten dragen bij aan het bestuiven van diverse planten in je tuin, op velden in de natuur, maar ook in de landbouwgebieden. Door het plaatsen van een insectenhotel lever je dus een persoonlijke bijdrage aan het in stand houden van ons ecosysteem.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno