Nieuwbouw Charlemagne college, locatie Eijkhagen, gaat volgende fase in

De Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg (SVO│PL) heeft Architectenbureau BDG geselecteerd voor het ontwerpen van de nieuwbouw voor locatie Eijkhagen. Het ontwerp, zo’n 10.000 vierkante meter groot met 3 gymzalen, is goed in te passen op de bestaande locatie. Het wordt een compact en duurzaam gebouw gelegen in het groen. Tevens is er, na de sloop van het huidige gebouw, voldoende buitenruimte voor sport, verkeer en parkeren voorzien.

Toekomstbestendige gemeente. Met de aanstelling van bureau HEVO als ervaren bouwmanagementbureau in het onderwijs en architectenbureau BDG, kan de bouw nu verder worden voorbereid. Het Charlemagne College wil in 2024 haar intrek nemen in de nieuwbouw op locatie Eijkhagen. De gemeenteraad van Landgraaf heeft in december 2020 haar goedkeuring gegeven aan het voornemen om te komen tot een vervangende nieuwbouw. Wethouder Freed Janssen, portefeuille accommodaties: ‘Het kunnen blijven leveren van volwaardig middelbaar onderwijs is erg belangrijk voor de toekomstbestendigheid van onze gemeente. Het is namelijk meer dan louter alleen een onderwijsfunctie. We zijn ontzettend blij dat wij ook in de toekomst, samen met SVO | PL, in deze behoefte kunnen blijven voorzien.’

Officiële start nieuwbouwplannen. Vrijdag 17 september is de start van de nieuwbouwplannen officieel ingeluid met de onthulling van de artist impression door leerlingen van de school. Ron Bonekamp, voorzitter van het College van Bestuur van SVO|PL, is verheugd over de nieuwbouw: ‘Doordat de architect aandacht heeft voor zowel duurzaamheid als flexibiliteit zijn we met de nieuwbouw niet alleen klaar voor het onderwijs van vandaag, maar ook voor dat van morgen. Hiermee kunnen we ook in de toekomst het beste onderwijs voor elk kind in de regio blijven bieden.’ Voor omwonenden worden inloopbijeenkomsten georganiseerd om hen verder te informeren over de bouwplannen.

Foto Gemeente Landgraaf

Geef een reactie