“Tim Weijers weer lijsttrekker voor Burgerbelangen Kerkrade”

De 38-jarige Kerkraadse wethouder en locoburgemeester Tim Weijers is voor de derde keer op rij door de partij voorgedragen en door de leden unaniem gekozen als lijsttrekker voor Burgerbelangen Kerkrade, bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. 

In 2014 en 2018 werd Burgerbelangen Kerkrade onder zijn partijleiderschap ruimschoots de grootste partij met 8 en 10 zetels. “Ook de komende jaren wil ik met hart en ziel stevig blijven bijdragen aan de verdere doorontwikkeling van Kerkrade, in samenwerking met andere partijen en partners,” aldus lijsttrekker Tim Weijers.

Wethouder Weijers is, vanuit zijn portefeuille, deze bestuursperiode onder andere verantwoordelijk voor: Superlocal Bleijerheide (winnaar Europese “Innovation in Politics Award” vanwege circulaire transformatie flats en openbare ruimte), het Flexiforum Kerkrade-West (voormalige Campus hersteld, heropend en al meer dan 90% verhuurd), gebiedsontwikkeling Rolduckerveld (wijkinvestering 110 miljoen euro met sloop & nieuwbouw woningen) en de stadsmarketingcampagne Beleef Kerkrade.

Partijvoorzitter Lucie van de Meerakker van Burgerbelangen Kerkrade: “We zijn blij dat de bestuurlijk ruim ervaren Weijers, die bekend staat om zijn gedrevenheid, voor ons de kar wil blijven trekken.” Ook fractievoorzitter Alexander Geers van Burgerbelangen Kerkrade is verheugd: “Ik kijk er naar uit om samen met hem mooie resultaten te blijven bereiken voor onze stad.”

Wederom zal lijst 1 Burgerbelangen Kerkrade bestaan uit 50 kandidaten en staat wethouder Jo Schlangen als “running mate” op nummer 2 van de kandidatenlijst. De verdere lijstvolgorde en het partijprogramma 2022-2026 worden de komende maanden uitgewerkt en vervolgens door de leden vastgesteld. Voor meer info over de partij: www.burgerbelangen-kerkrade.nl

Foto Burgerbelangen kerkrade

Geef een reactie