Hoofdmenu

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen N.E.C. verloren.

 De gasten uit Nijmegen kregen niet veel grote kansen, maar waren wel drie maal trefzeker. Daar wist de Sittardse formatie via Mats Seuntjens slechts een doelpunt tegenover te zetten: 1-3. 

De openingsfase van de wedstrijd was nochtans voor Fortuna Sittard. Na een prachtige lange bal van Tesfaldet Tekie kwam Seuntjens in kansrijke positie, zijn inzet werd gepareerd door Édgar Barreto. In de rebound ontstond vervolgens een uitstekende kans voor Richie Musaba, zijn inzet werd echter door NEC doelman Martijn Branderhorst gestopt. De eerste kans voor de gasten kreeg Jordy Bruijn, hij ontfutselde Tekie de bal en schoot van 18 meter hard in. Fortuna doelman Yanick van Osch redde uitstekend.

Na iets meer dan twintig minuten sloeg NEC twee keer snel achter elkaar toe. Het eerste doelpunt kwam op naam van Jonathan Okita, hij schoot een voorzet van Bart van Rooij hard in. Vijf minuten later verdubbelde NEC haar voorsprong, een lange bal van achteruit werd door Elayis Tavsan opgepikt en tegen de netten gewerkt: 0-2. De hoop kwam na 32 minuten weer terug in de harten van de Fortuna supporters, scheidsrechter Jeroen Manschot kende een strafschop toe aan de thuisclub na handbal van Iván Márquez. Seuntjens maakte van elf meter geen fout en scoorde alweer zijn vijfde doelpunt van het seizoen: 1-2.

Acht minuten na rust werd de wedstrijd definitief in het voordeel van NEC beslist. Okita profiteerde van slecht uitverdedigen aan Sittard zijde en produceerde een voorzet op maat richting Bruijn. Zijn kopbal was Van Osch te machtig: 1-3. In het restant van de tweede helft probeerde Fortuna Sittard het wel, maar grote kansen bleven uit. Fortuna Sittard speelt na de interlandperiode opnieuw een thuiswedstrijd, dan komt SC Cambuur op bezoek.

Communicatie Fortuna Sittard en ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno