Het kan iedereen gebeuren: aanlopen tegen een situatie of probleem waar men alleen lastig uitkomt. Dat kan gaan over geldzaken, opvoeding, zorgaanvragen, onderwijs, wonen of werk. Hoe fijn is het dan wanneer iemand meedenkt over een oplossing? 

Wist u dat er in Kerkrade onafhankelijke cliëntondersteuners zijn, die u kosteloos hierbij kunnen helpen? Deze cliëntondersteuners noemen wij in Kerkrade vanaf nu ‘Meedenkers’ omdat dat precies is wat ze doen: ze denken met u mee en helpen u om uw vragen te verhelderen. Ze kijken samen met u naar geschikte oplossingen en regelingen.

Meedenkers denken vanuit uw belang met u mee. Ze zijn onafhankelijk en werken dus niet bij de gemeente of bij dienstverleners, maar worden ingezet vanuit Meedenkers-organisaties.

Op donderdag 16 september is de naam ‘Meedenkers’ officieel bekendgemaakt tijdens een  feestelijke lancering in de HuB.Kerkrade. Hierbij waren de zes Meedenkersorganisaties KBO Kerkrade, Stichting Mentorschap Limburg, Steunpunt voor Mantelzorgers, Cliëntenraad SWI, Impuls en MEE aanwezig.

Wethouder Leo Jongen (Maatschappelijke zorg) heeft voor de gelegenheid  aan iedere Meedenkersorganisatie een ingelijste Meedenkersposter uitgereikt, deze posters kunt u binnenkort op verschillende plaatsen in Kerkrade tegenkomen.

Daarbij sprak de wethouder zijn waardering uit voor de belangrijke rol die de Meedenkers vervullen: “Voor iemand die er alleen even niet uitkomt, kan de hulp van een Meedenker nét dat benodigde steuntje in de rug zijn om de boel weer op de rit te krijgen. Als Meedenker kun je dus echt een groot verschil maken in het leven van mensen.”

Wilt u meer weten over de Meedenkers, wat zij precies kunnen betekenen en waar zij te vinden zijn? Kijk dan op kerkradewijzer.nl/meedenkers

Kaffieklatsj Meedenkers. Of kom eind oktober naar één van de Kaffieklatsj bijeenkomsten bij u in het wijkcentrum, hier vertellen wij u alles over de Meedenkers.

U bent van harte welkom op:

  • Woensdag 20 oktober 15.00 – 17.00 uur in ‘t Sjevemethoes
  • Donderdag 21 oktober 15.00 – 17.00 uur in het Socio-Project
  • Maandag 25 oktober 18.30 – 20.30 uur in het Patronaat
  • Dinsdag 26 oktober 18.30 – 20.30 uur in ‘t Westhoes

Foto Gemeente Kerkrade